От х:

Днес в x:

Сводник направил бъдеща лекарка проститутка

Търговец на плът от Варна е омайвал с любов и чар момичета от града, а след това ги изпращал да проституират в чужбина, научи неофициално „Монитор”. По случая в следствието на Окръжната прокуратура във Варна е образувано досъдебно производство. Сводникът е Демир К.
За начина, по който действал търговецът на плът, разказват потърпевшите момичета. Сред тях е студентка по медицина във Варненския медицински университет. Елена (името е изменено) дошла във Варна от Разградско. През февруари 2011 г. срещнала Демир в сайт за запознанства. Първата среща на живо била в кафе „Авангард” до „Пикадили център” след седмица интернет кореспонденция. Двамата пили кафе, говорили си, разменили телефони, след което започнали да се виждат през ден. Като се поопознали, Демир разказал на новата си приятелка за негова позната, която била също толкова красива и изкарвала добри пари като проститутка в Германия. Предложил на Елена да опита и тя занаята за 10 дни. „Съгласих се доброволно и най-вече затова, за да видя за какво става на въпрос” - разказва днес момичето.

След време Демир купил на студентката самолетен билет, откарал я на летището в София, но не влязъл вътре, за да не го снимат камерите и я изпратил за Германия. Там трябвало да хване такси до „Ерос център Биненкорб” в Падеборн. На това място функционира легален публичен дом, наричан от местните пуф. В бардака Елена била посрещната от силистренката Нели Димитрова сама в стая. Обяснили й набързо тарифата - 30 евро за 10 минути секс и свирка, 15-те минути били 50 евро, половин час 80, за час трябвало да иска от клиентите 150 евро. В продължение на 10 дни Елена работила по 20 часа в денонощие. 130 на ден отчитала на заведението. Демир се обаждал всеки ден да проверява колко пари е изкарала, а сумата засичала и Нели от Силистра. Когато спечелила 2 хиляди евро, си тръгнала за България - сводникът й пратил електронен билет за самолет с есемес и пак я чакал на летището. Там прибрал и цялата заработена сума. Демир наел квартира във Варна на ул. „Ивайло” и двамата заживели заедно до началото на 2014. Мъжът бил щедър - за секса с Елена й правел подаръци - телефони от „Айфон” до „Самсунг галакси”. Купил й кола - Деу, на следващата година Пежо, после - Мерцедес СЛК.

Безплатни подаръци обаче няма. През май 2011 Демир обяснил на „гаджето”, че трябва да излезе в чужбина за по-дълго време, тъй като била стройна и хубава и може да изкара пари като проститутка. Обяснил, че има своя представителка в Германия, познатата вече Нели. През юни 2011 г., след като си взела последните за семестъра изпити в Медицинския университет, Елена заминала отново в Германия. Този път в бардак в Бон. Демир следял за приходите всеки ден, а „гаджето” трябвало да му превежда сумите с „Мъниграм”. Понякога записите били за по 500 евро, друг път за 1000, 1500. За да не бие на очи, част от сумите били на името на сводника, но понякога с есемес посочвал друг получател.

Скарали се в началото на септември 2011г., когато момичето решило да се върне в България и да продължи обучението си за лекарка. Тогава започнали и заплахите. Демир заплашвал, че ще пребие брата на Елена и ще запали дома на семейството й в разградското село Острово. От страх момичето прекъснало следването и останало в бордея. После отношенията пак се стоплили - варненецът изпращал есемеси, в които обяснявал колко я обича. Тя пък му изпращала пари. Започнала да идва в България само на гости. Преместила се в публичен дом в Дортмунд, а през 2013 г. Демир я прехвърлил при своя „позната” в Дания, близо до Копенхаген. При едно от връщанията, след като мъжът натяквал на Елена, че вече й е купил три коли, тя, за да му върне жеста, от автокъща в Шумен му купила Ауди за 20 000 евро. Освен в Дания и Германия, момичето работило в публични домове и в Холандия, Швейцария и Белгия.

Завел я в Норвегия, за да я раздели от любовник

„Служебните ангажименти” и нарежданията на Демир изпратили Елена в Норвегия. В Осло се озовала, след като сводникът разбрал, че в Германия си е намерила приятел, местен немец. В Хайделберг пък се запознала с Венета от Добрич - и тя имала съдба, подобна на нейната, служела и за касиер на българина, понякога Елена отчитала оборота именно на Венета. Мечтата на студентката била да продължи обучението си и през септември 2012-а тайно започнала да отделя по някое евро за обучение. Един ден разбрала, че Демир е влязъл в затвора във Варна. Избягала от хотела-бордей в Осло, намерила си любовник, истински, а не сводник, и заживяла с него. В края на февруари т. г. скъсала с работата като проститутка. Това лято платила семестриалната си такса и продължила следването си.

Намерил я отново във Варна

Елена започнала да урежда живота си, когато на 14 септември Демир й позвънил по телефона. Тя тъкмо пиела кафе с брат си в „Модера”. Демир казал, че е пред заведението. „Излез, за да не стане по-лошо” - заплашил мъжът. Момичето се уплашило да не направят нещо на брат й. Качила се в Ауди А3. На кормилото бил сводникът. Подкарал колата бавно и започнал да я бие в движение - от ХЕИ до Мол „Варна”. До мола спрял в задънена улица и боят и ултиматумите продължили цели два часа. „Заплаши ме, че ако остана във Варна, трябва да работя за него като проститутка, каза ми, че ще ми счупи ръката, ще ме осакати, ще ме залее с киселина и че ще ме изгори с ютия”, разказва потърпевшата. Пребита и насълзена, Елена била оставена на уличка близо до Медицинския университет. За да не научи брат й за гурбета в публичните домове, излъгала, че Демир я бил от ревност. Едва по съвет на норвежкия си приятел преди няколко седмици Елена подала жалба до полицията. В полицейските бюлетини случаят го няма. Полицията е по следите и на други жертви на сводника.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Mi
    mimo
    4 0
    10:44, 14 яну 2015
    Абе хора,не ни занимавайте с живота на разни кучки.тя сама си е избрала да ,,отиде да види за какво става дума,,.харесало и е ,само дето не иска да дели със сводника си.тяхна работа,а вие пишете за наболелите проблеми на обикновените хора,на които им изсмукаха кръвчицата нашите кметове и политици.разследвайте произхода на богатствата им,имате ли куража или сте мухлювчи
Последни новини