От х:

Днес в x:

Орхан Исмаилов остава зам.-министър

Това заяви пред БНР министърът на отбраната Николай Ненчев. Той подчерта, че Исмаилов е проверяван стотици пъти и е професионалист, както и че никой от службите не го е информирал за нищо обезпокоително около личността му. "Искам да разбера какви са основните аргументи да се поиска оставката на Орхан Исмаилов. Аз нямам основание за това", подчерта министърът. Ненчев изтъкна, че Исмаилов е безспорен професионалист, до преди няколко дни е бил член на Комисията за досиетата, имал е достъп до класифицирана информация и като такъв е бил проверяван стотици пътив.

В понеделник военният министър ще се срещне с Валери Симеонов, за да разбере какви са аргументите на ПФ да искат оставка на Исмаилов.

Самият Исмаилов заяви, че е готов да подаде оставка, ако от това зависи съдбата на правителството.

Орхан Исмаилов е роден на 16 септември 1979 г. в Търговище. През 2002 г. става военно-команден профил в НВУ "Васил Левски" - Велико Търново с военно звание"лейтенант" и гражданска специалност "Машинен инженер". През 2005 г. се дипломира в Академията на МВР по специалността "Защита на националната сигурност". Специализира в Canadian Forces Language School Detachment Borden. През 2007 г. завършва ВТУ "Св.св. Кирил и Методий", специалност "Право". През 2009 г. придобива образователна и научна степен "доктор" въз основа на защитена дисертация на тема "Защита на класифицираната информация в условия на кризи". През 2012 г. придобива академична степен "доцент" въз основа на монографичен труд "Защита на класифицираната информация в условия на кризи-стратегически приоритет на политиката за национална сигурност". На парламентарните избори в България през 2013 г. е водач на листата на коалицията между Касим Дал и НДСВ в Търговище.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини