От х:

Днес в x:

От АБВ очакват да оглавят поне две парламентарни комисии

От АБВ очакват да оглавят поне две парламентарни комисии и да имат заместник-председатели в още три, съобщи в пресклуба на БТА във Велико Търново народният представител от коалицията ген. Михо Михов.

По думите му в парламентарната група на АБВ има подготвени специалисти, които могат да се включат в комисиите по здравеопазване, образование, отбрана и енергетика.

Според ген. Михов коалиция АБВ ще има свои представители както на ниво областен управител, така и в други държавни структури. По негова прогноза заместниците на министъра на социалната политика Ивайло Калфин също ще бъдат представители на АБВ или на гражданския съвет към коалицията.

Той посочи, че депутатите от АБВ ще подкрепят нов закон за висшето образование. Предложението, внесено в деловодството на Народното събрание, е от ГЕРБ още през миналия мандат, но не е било обсъждано.

"Ще подкрепим законопроекта, защото е бил подготвен с участието на членовете на Съвета на ректорите, а в парламентарната група на АБВ има представители на ректорското съсловие", отбеляза ген. Михов.

От коалицията ще настояват в новия закон за началното и средно образование да бъде въведена дуалната система за професионално образование, посочи той.

Михов изрази надежда, че Ивайло Калфин като вицепремиер ще успее да надделее в спора с финансовия министър Владислав Горанов и коледни надбавки за пенсионерите ще бъдат осигурени.

Той поясни, че в АБВ не се е обсъждал размерът на добавките, но подчерта, че "многопартийността в кабинета предполага сговорчиво правителство."

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини