От х:

Днес в x:

Горанов: Няма да има коледни добавки за пенсионерите

Коледни добавки за пенсионерите тази година няма да има. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов пред Нова телевизия.

"Всеки иска да е добър и благороден. Има право да е добър, когато го прави със свои средства. Аз благороден с чужди средства не искам да бъда", допълни Горанов.

Финансовият министър обясни, че ако през следващата година бъде направен бюджет без дефицит и бъдат събрани приходи, тогава "може да си позволим да сме широкоскроени".

Запитан дали е съгласен със социалния министър Ивайло Калфин, че трябва да се увеличат средствата, които се плащат за осигуровки, Владислав Горанов отвърна: „Ние имаме заявена от ГЕРБ позиция. За нас темата за промяна с данъци и осигуровки не стои”.

Още при встъпването си в длъжност, Калфин обяви, че ще настоява пенсионерите да получат коледни добавки и поиска срок от една седмица, за да разбере какви са възможностите за това.

Тази сутрин той отново повтори, че за коледните добавки за пенсионерите в момента се водят разговори с НОИ.

"Трябва да видим какви ще са възможностите в края на годината, а и бюджетът е под напрежение. Но ще направя всичко възможно, ако има някакъв резерв да се дадат коледни надбавки", заяви социалният министър.

Преди година правителството "Орешарски" отпусна по 50 лева за Коледа на всички пенсионери с размер на пенсиите до 251 лева, колкото бе линията на бедност.
Така 1 015 000 души или половината от пенсионерите у нас получиха коледни добавки. За да осигурят допълнителните средства тогава, управляващите отделиха 53,5 млн.лв., една част от които бяха от икономиите на Народното събрание.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    11
    111
    3 0
    10:24, 14 ное 2014
    А министерската ти заплата и бонусите не са ли чужди средсва ,или за вас си може?
Последни новини