От х:

Днес в x:

Трима португалци заробили 34-има българи

Трима португалци са били арестувани по обвинение в трафик на хора и заробване на 34 българи в Браганса, на 490 км североизточно от Лисабон.
Португалската имиграционната служба съобщи, че е открила в района на Браганса 34 мъже и жени, които били заети в беритба на кестени и живеели при мизерни условия, предаде Синхуа, цитирана от БТА.

При обиските са иззети редица документи, доказващи експлоатация на чуждестранни граждани в селскостопанския сектор в района, е казал източник от имиграционната служба, цитиран от вестник "Журнал ди нотисиаш".

На българите били обещани по 50 евро надница за работата, преди да заминат за Португалия. Но им давали само половината сума, а освен това ги карали да плащат за храна и квартира, като по този начин на практика били превърнати в роби, коментира изданието.

По случая започнало разследване след сигнал от местни жители, че в стаи от 10 кв. м спят по 8 българи в мизерни условия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    антимишок
    2 0
    09:46, 6 ное 2014
    ало,„разбирача" христов,сега стана ли ти ясно защо хасковлии не искат да се занимават с беране на малини и др.селскостопанска дейност във еврогейският съюз?!и това не е единичен случай,и не е само в португалия!!!а вие г-н христов с такава огромна злоба плюхте нашите съграждани,че сега е редно да им се извините!!!п.п.знам че триете коментари за абсолютната ви некадърност и подкупност,но дано повече хора да прочетат този коментар и да не се занимават с „високоплатени и изгодни оферти" за сел.дейности в еврогейския съюз!!
Последни новини