От х:

Днес в x:

Мартин Димитров: Не всички държавни пари в КТБ ще бъдат загубени

Отпадането на банковата тайна в КТБ (Корпоративна търговска банка) не стига. Който е искал да злоупотреби с кредит, не го е взел на свое име. Това заяви бившият лидер на СДС и едно от лицата на Реформаторския блок Мартин Димитров в ефира на Дарик радио.

Според него първо трябва да стана ясни имената на забърканите в казуса, а чак после да им се търси отговорност. Ако това не сне случи, на виновниците ще има хареса и могат да решат да повторят сценария с друга банка.

Не всички пари на болници и общини ще бъдат загубени, тъй като част от тях са гарантирани с ценни книжа, обясни бившият лидер на СДС. По думите му отговорните за внасянето на тези средства в КТБ трябва да понесат своята отговорност.

Има постъпени заявление за цесии в размер на между 500 и 600 млн. По този начин се изплащат негарантирани депозити, обясни още Димитров. По думите колкото повече се позволяват подобни сделки, толкова по-малко добри кредити остават в КТБ. Ако в крайна сметка вчера НС е решило да удължи срока за намиране на инвеститор, най-вероятно такъв е нямало да бъде открит, а само е щяло да се намали още масата на несъстоятелността.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    El
    Elizabeth Patrick
    0 0
    12:51, 2 ное 2014
    Търсите ли за заем? Или са ти отказва заем от банка или финансова институция за една или повече причини? Имате точното място за вашия кредит решения точно тук! Елизабет Global Finance ограничено дават заеми на фирми и физически лица, на ниска и достъпна лихвен процент от 2%. Моля, свържете се с нас от днес електронна поща чрез elizabethp111@live.co.uk

    КАНДИДАТА ДАННИ:

      1) Пълно име:
      2) Държава:
      3) Адрес:
      4) Състояние:
      5) ****:
      6) Семейно положение:
      7) Професия:
      8) Телефон:
      9) В момента позиция на мястото на работа:
      10) Месечен доход:
      11) Размер на кредита е необходимо:
      12) Заем Продължителност:
      13) Цел на кредита:
      14) Религия:
      15) Кандидатствали ли сте преди това;
      16) дата на раждане;
      благодаря,
    Г-жа Елизабет Patrick
Последни новини