От х:

Днес в x:

Над 900 французи воюват на страната на екстремистите в Сирия и Ирак

Близо 930 граждани на Франция, а също установили се на нейна територия чужденци, участват в бойните действия в Сирия и Ирак на страната на екстремистите, признава френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов в интервю, публикувано днес в "Журнал дю диманш".

По негова информация 350 от тях сега се намират в една от двете страни, като 60 са жени. Към 180 неотдавна са напуснали Сирия, а 170 са на път за там или пребивават в транзитни страни.

Казньов съобщава, че на френското вътрешно министерство е известно, че още 230 французи кроят планове да се влеят в редиците на джихадистите в Ирак и Сирия. В бойните действия там вече са загинали 36 души, дошли от Франция.

Министърът отбелязва, че благодарение на взетите през пролетта мерки от Франция за предотвратяване на изпращането на джихадисти в Ирак и Сирия, успешно са "прехванати" близо 70 души.

Част от върналите се във Франция джихадисти планират отново да се отправят за горещите точки, казва Казньов. Но не малко са напълно сломени от видяното там насилие, добавя той.

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    По
    ПОРТОКАЛА
    3 0
    19:11, 14 сеп 2014
    Не французи,а френски ******и и пачи се бият на страната на събратята си мангасарян...вие още малко ще кажете,че 900 французойки правят безплатна френска любов в ******ия...
Последни новини