От х:

Днес в x:

Експлозия в завод край Бремен, евакуират цял град (видео)

Силна експлозия отекна в химически завод във вторник вечерта близо до германския град Бремен. Няма данни за жертви вследствие на мощния взрив. Инцидентът е станал в района на град Ритерхуде, провинция Долна Саксония.

Местната полиция обяви, че един човек е със сериозни изгаряния в резултат на взрива. Раненият човек е бил открит сред развалините след взрива и се смята, че е служител на завода. Няколко местни жители са получили леки наранявания. В същото време, детонацията е нанесла сериозни щети на наблизо намиращите се къщи в Ритерхуде.

Взривът, който е избухнал в 21 часа във вторник, е предизвикал огромен пожар.
Засега причината за инцидента не е уточнена, тъй като температурата на мястото е твърде висока, за да могат следователите да започнат работа.

Пострадалата фабрика е собственост на компанията „Органо флуид”, която произвежда разтворители от използвани смеси.

Властите в германския град Ритерхуде готвят за евакуация над 14 000 местни жители, съобщава телевизия Sky News.

Местните власти са предупредили над 14 000 жители на градчето да се подготвят за началото на евакуацията във връзка с взрива. Освен това, властите препоръчват дотогава гражданите да останат по домовете си и да затворят вратите и прозорците.

По данни на телевизионния канал, много от хората, живеещи в близост до завода, са напуснали дома си след взрива. В момента те са поместени в сградите на местните училища.

Според вестник „Билд” вероятната причина за експлозията е изтичане на газ. В резултат на взрива няколко сгради на територията на завода са били обхванати от пламъци. На местните жители е било препоръчано да затворят прозорците и вратите на жилищата си.

Заради аварията движението по железопътната линия между Бремен и Бремерхафен е спряно.

По-рано „Билд” обяви, че една сграда е рухнала, но засега няма потвърждение на информацията.

Източник: http://www.novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини