От х:

Днес в x:

Нощта на Лудогор Димитров или как Фейсбук заспа с „Лудогорец“ и се събуди с Григор Димитров

Очаквано Фейсбук беше мястото, което пое първите емоции на най- лудата, спортна нощ в България в последните години. Родиха се крилати фрази, по нищо неотстъпващи на изблиците на спортния коментатор на мача „Лудогорец“ – „Стяуа“.

От „гадни румънски симуланти“, през възмущението за „слепия съдия“ до бурна радост варираха статусите в социалната мрежа на родните запалянковци.

До 90 минута на мача нещата вървяха в нормалното си русло. Рехави, като подкрепата на публиката на националния стадион, бяха и споделените мисли. Естествено всички бяха щастливи от гола в 90-тата минута, възмутени от крайно ненавременното изгонване на българския вратар – малко преди решителните дузпи и когато треньорът Георги Дерменджиев вече нямаше право на друга смяна. И тогава … румънският защитник на българския отбор спаси втора дузпа и класира „Лудогорец“ за групите на Шампионска лига.

„Когато Бог е намислил нещо, никой не може да го спре“ – възкликна щастлив от развоя на събитията фен, а друг допълни отдолу – „дори и съдията на мача в София“.

„Не разбрах – Господ българин ли беше снощи или румънец? – запита пореднитя интернет сърфист.

Вкупом цялата социална общност откри, че думата е-МОЦИ- я съдържа името на главния герой на вечерта МОЦИ.

Разбира се, не се мина и без станалото дежурно „Моци – президент!“, а имаше и такива, които заявиха, че „българският румънец е по- добър от другите румънци“.

Мачът беше определен като драма, екшън, трилър и за всички беше ясно, че е с хепи енд.

Невероятният развой, сякаш потвърждаващ лудостта в името на „Лудогорец“, леко засенчиха  успеха на Григор Димитров и неговото историческо преодоляване на първия кръг на US Open. Но Гришо отново получи своята порция похвали, а фейса „заспа с „Лудогорец“ и се събуди с Григор“. Затова беше нормално цялата тази луда нощ да се превърне в нощта на Лудогор Димитров.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини