От х:

Днес в x:

Общината: От идната седмица продължава ремонта на ул. Оборище

Кметът Иво Димов

От началото на следващата седмица ще започне подготовка по довършване на отсечката по ул.Оборище, която бе спряна поради неплатени задължения от Оперативна програма”Околна среда” към фирмата изпълнител.  За това са се договорили днес на среща кметът Иво Димов и представители на фирмата- изпълнител.

Над 5.5 млн.лв. са неплатените средства, което стопира работата по Водния проект. С вътрешен безлихвен заем Общината ще продължи за собствена сметка доизграждането на мрежата, за да се поема дебита от водосбора по бул.Хр.Ботев.

Причината за спешната среща бе наводнението в Димитровград снощи. Над 74л./кв.м.,са се изсипали над града в рамките на 1 час. Както първи писахме, новоднени бяха квартали, улици и много къщи.

Oт пресслужбата на Общината казаха, че Иво Димов отдавна е алармирал за съществуващите проблеми със спрените средства по Водния проект.

На нарочни срещи с министър председателя, ресорния министър и писмо до председателя на ЕК, кметовете от НСОРБ споделяха безпокойството си от спрените средства по Водните проекти.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини