От х:

Днес в x:

Персийски хороскоп: Под дъгите на животните

Древната империя на персите е една от най-големите държави, познати в световната история. Земите им били разположени върху Иранското плато, Мала Азия, Египет и Европа. През 344 г. пр. Хр. били завладени от младия Александър Македонски. Заедно с колонизацията в живота на персите нахлуват гръцката култура, език, философия и изкуства. Въпреки това местните запазили своя зодиак. Гадателите им разпознавали 12 знака (дъги), наречени с имена на животни. Вижте коя е вашата зодия според древния хороскоп и какви качества са ви предрекли още персите.

Куче 25.01. - 24.02.

Честни и открити

Хората, родени под знака Куче, не се отличават с големи амбиции, предпочитат спокойствието и се стараят усърдно да си го осигурят. Принципно не са много контактни и им харесва да живеят в своя свят. Когато обаче попаднат в компания, която им допада, успешно се вписват в нея, могат дори да бъдат забавни и да спечелят симпатиите на всички. Те са честни и открити, не обичат да интригантстват. Представителите на знака са много почтени в любовта, никога не биха изневерили. Те или са с партньора си, или прекратяват връзката. Могат да са много мили и всеотдайни. Подкрепят половинката си и тя може да им вярва. Не бива да забравяте, че Кучетата са стеснителни хора, ако искате да видите положителните им качества, трябва да ви вярват.

Делфин 25.02. - 20.03.

Мили и обичливи

Представителите на знака Делфин често са любимци на всички, понякога заради многото си положителни качества, а понякога просто така - без да са направили нещо конкретно, печелят симпатиите. Те са мили, обичливи, стараят се да са полезни и то съвсем безкористно. Не се интересуват от трупане на пари, но харесват парите, защото знаят, че те могат да им осигурят приятен живот, а и са средство, с което могат да помогнат на останалите. Не са от най-работливите, но им прощават това. В любовта са всеотдайни, радват се на обичта на партньора си и се стремят да го ощастливят. Трудно слагат край на връзките си, тъй като все им е жал за другия. Почти винаги имат талант в поне едно от изкуствата, но не се трудят достатъчно за развитието му.

Таралеж 21.03. - 17.04.

Предпазливи, но нежни

Таралежите са твърде противоречиви личности. Те са много недоверчиви, недостъпни, предпазливи и обикновено трудно може да се прозре как се отнасят към другия. Същевременно могат да бъдат много толерантни и нежни, ако някой спечели доверието им, но дори тогава предпочитат да не показват емоциите си открито. Ако са разочаровани от любовта, те се посвещават изцяло на работата си или си намират хоби, което да запълва празнотата в интимния им живот. Тъй като са сръчни и ловки, могат да създадат интересни произведения на изкуството или да направят технически подобрения в много области. В любовта могат да изживеят голямо щастие, ако попаднат на правилния човек, който търси в тях преди всичко приятеля.

Слон 18.04. - 15.05.

Бавните реалисти

Подобно на животното, под чийто знак са родени, Слоновете са бавни, но изключително упорити и системни в действията си. Те са интелигентни, гледат на света реалистично, трудностите не ги плашат. Обикновено са настроени приятелски към всички, но гневът им е страшен, когато нещо ги изкара извън релси. Те не обичат конфликтите и се стараят да не се забъркват в дребнави битки. Проявяват пренебрежение дори към някои обиди, за които смятат, че не си струва да се хабят. Към любимия човек и близките си са грижовни, прощават им множество прегрешения, но откажат ли се от някого - то е завинаги. Трудно е да бъде спечелено сърцето на хората от този знак, но получи ли се, вече имате верен и всеотдаен приятел.

Златен заек 16.05. - 12.06.

Любопитни и капризни

Представителите на знака са изключително дейни и енергични хора. Те винаги са заети с нещо. Ако нямат работа, се занимават със спорт, посещават изложби, музеи, приятелски сбирки. Любопитството им е голямо и това понякога им създава проблеми. Представителите на знака Златен заек са и много непостоянни, твърде често капризничат без повод. Не са достатъчно точни в отношенията си с хората и по тази причина често губят симпатиите им. Парите са голяма грижа на Златния заек - трябват му значителни суми, за да задоволява потребностите си, които невинаги са много смислени. В любовта се държи странно - има по няколко връзки, макар да обича постоянната си половинка. Не изпитва угризения, забавлява се.

Орел 11.07. - 07.08.

Властни и силни

Силни, властни, с отлично здраве - това са характеристиките на хората от този знак на персийския хороскоп. Те са много волеви и способни и това съчетание им помага да се издигнат в обществото, да завоюват значителни постове в кариерата си и да се радват на всеобщо уважение. Имат много идеи, но обикновено намират други за изпълнители на проектите си. Смятат, че не могат да си губят времето с детайли, държат обаче всичко под контрол. Високата им интелигентност позволява да се занимават с много неща наведнъж. Понякога проявяват пренебрежение към хора, които по-трудно се справят. В любовта за тях е важно да са щастливи по собствените си критерии, чувствата на половинката не са от голямо значение.

Прасе 08.08. - 04.09.

Почтени и трудолюбиви

Представителите на този знак са много трудолюбиви хора, които обичат да помагат на другите безкористно. Те са постоянни, когато си поставят нещо за цел. А осъзнаят ли, че делото им е полезно за голяма част от обществото, са способни на подвизи. Отличават се не само с упоритост, а и с почтеност. Много рядко тези хора могат да постъпят безотговорно, макар че и това се случва. После съжаляват за подобна постъпка и се стремят да поправят грешката си. Колкото и да са отзивчиви към околните, те обикновено са самотници. Трудно намират постоянен партньор, а не са любители на кратките връзки. Ако открият любовта, са много романтични и страстни, готови са да бранят любимия човек, да му помагат и дори да го глезят.

Кон 05.09. - 03.10.

Красиви, но недоволни

Под знака на Коня обикновено се раждат физически красиви и привлекателни хора. Те омайват противоположния пол, но трудно задържат партньорите си. Най-често сами са виновни за неудачите в семейството и интимните си приятелства. Тъй като са много големи авантюристи, не обичат да са на едно място, все са недоволни от случващото се около тях, все мечтаят за по-интересен живот и постоянно гонят недостижими цели. Не се страхуват от промените, обичат да рискуват - както в любовта, така и в работата, но това е причина и за неблагополучия. Ако останат трайно с един човек, на тях може да се разчита напълно. В професията са работливи и се стараят да се докажат, което обикновено им се удава, защото имат богата фантазия и таланти.

Гарван 04.10. - 31.10.

Мистични и любознателни

Гарванът е един от най-странните знаци. Около него витае някаква мистичност и околните я усещат много силно. Те са надарени с голяма любознателност, проникновение и стремежи към необичайното. Привлича ги духовното. Ако видите човек, който се взира във вас, нищо чудно да е Гарван. Той се опитва да прозре вашата същност, като в същото време не му е нужно дори да поговорите. Гарваните са много талантливи, но не демонстрират способностите си. Не се стремят към нечие одобрение. Те не обичат да се разкриват, често са самотници. Злопаметни са, могат да си отмъстят за случка, която всички са забравили. Понякога изглеждат неприветливи, но всъщност могат да бъдат много грижовни и внимателни с хората, които обичат.

Петел 01.11. - 28.11.

Авторитетни и енергични

Представителите на знака Петел се отличават с енергичност и голям авторитет. Това са силни хора, които не понасят да им се противоречи. С течение на времето се научават да контролират своя властен характер. Петелът може да пожертва всичко, но само за най-близките си хора. На останалите помага, ако реши, че това си струва, защото той има много вярна преценка за хората. Хората от този знак се интересуват от много неща, сръчни са, винаги са готови да се научат на нещо ново. Те не признават възрастови ограничения за възможностите на човек да овладява новости. Обикновено Петлите са подозрителни и имат добре развита интуиция. Не е добре за никого да влиза в конфликт с хора от този знак - виждали сте как кълве разярен петел, нали?

Елен 29.11. - 26.12.

Последователни и рационални

Родените под знака на Елена са много интелигентни хора, които обичат да обмислят всичко в детайли, преди да предприемат важна крачка. Те са много последователни и упорити при преследване на целите си. Фактът, че нямат комплекси, работи в тяхна полза. Не са самовлюбени, макар да имат висока оценка за себе си. Елените държат на семейството, стремят се да осигурят материален и духовен комфорт за близките си. Понякога са прекалено взискателни към децата си, но не стигат до крайности. Някои ги обвиняват в прекалена пестеливост, но нещата стоят малко по-различно. Еленът може да похарчи големи суми за удоволствия, за пътешествия, за близките си, но прецени ли, че нещо не си струва - не дава и минимални средства за него.

Камила 27.12. - 24.01.

Твърдоглави, но хора на честта

На родените под знака на Камилата от персийския хороскоп можете да се доверите напълно. Това са хора на честта и няма да ви измамят, независимо в какви отношения сте с тях. Постоянни и трудолюбиви, понякога те могат да бъдат твърдоглави и неотстъпчиви, но лесно постигат успехи на кариерния фронт. До известна степен са авантюристи, но поради голямата си интелигентност не стигат до крайности. Най-отрицателното им качество е ревността - опитват се да я владеят, но страдат и понякога измъчват любимия си даже с мълчанието си, защото смятат, че е под достойнството им да коментират причините за своите съмнения. В същото време партньорът им няма причина да е недоволен, те се грижат за него и нищо не му липсва.

Източник: Труд онлайн

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини