От х:

Днес в x:

Парламентът ще заседава извънредно за бюджета

По предложение на ДПС и в отсъствието на много депутати от БСП от пленарна залата Народното събрание реши да заседава извънредно на 29 юли, вторник от 15 часа. Дневният ред, предложен от председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев, е да се обсъди актуализацията на бюджета и този на здравната каса.

Малко преди да се гласува предложението му Мая Манолова от БСП обяви от трибуната, че парламентарната група на левицата няма да подкрепи актуализация на бюджета, и поиска поименна проверка на присъстващите в залата депутати. След нея се оказа, че все пак има кворум и предложението на ДПС бе прието.

В аргументите си Цонев посочи, че "ако сме държавници и мислим за стабилността на публичните финанси ще подкрепим актуализацията". Той каза, че необходимостта от това е била предизвестена още когато и след актуализацията на бюджета за предходната година приходите не са изпълнени с 200 млн. лв.

Цонев каза още, че ДПС вече 13-ти месец стои зад правителството, формирано с манадата на БСП и че бламирането на кабинета за актуализацията на бюджета е по същество бламиране на кабинета.

"ДПС няма да бламира кабинета, защото това е предателство към собствения кабинет, а "Коалиция за България" го върши това предателство", заяви Цонев.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини