От х:

Днес в x:

Порошенко има и план "Б" за Украйна

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че неговият мирен план за Източна Украйна, влязъл в сила в петък вечер, има алтернатива.

"Осъществяването на мирния сценарий е нашата основна цел. Но тези, които се надяват, че ще използват преговорите, за да протакат времето и да прегрупират силите си, трябва да знаят, че имаме и план "Б". Няма сега да разкривам какъв е, защото вярвам, че мирните преговори ще проработят", ИТАР-ТАСС цитира държавният глава на Украйна.

Късно в петък украинският президент Порошенко обяви едноседмично прекратяване на огъня срещу проруските военни. Това става ден след като Порошенко проведе втория си за седмицата телефонен разговор с президента на Русия Владимир Путин.

Въпреки това обаче кореспонденти на BBC съобщават, че проруските бунтовници изглежда нямат никакво намерение да се разоръжат.

"Изпълнението на мирния план започва с издаването на моята заповед за едностранно прекратяване на огъня. След това трябва да получим съдействието на всички участници в събитията в Донбас. В изключително кратки срокове", обяви Порошенко преди два дни.
Копирано от standartnews.com

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини