От х:

Днес в x:

ПМГ с 16 медала от математическо състезание на страните от Азия

Отличените ученици от ПМГ и техните преподаватели

Един златен, шест сребърни и девет бронзови медали спечелиха възпитаниците на ПМГ "Иван Вазов" в математическо състезание на страните от Азия.

То се е провело за пръв път у нас и е за ученици от 4 възрастови групи. От ПМГ днес отчетоха, че общо 16 са били техните представители и всички са завоювали медали.

Със злато се окичил Милен Георгиев от 8 клас, а сребро са спечелили Даниел Янков и Даниел Иванов от 5 клас, Живко Ненчев и Димитър Джангозов от 8 клас, Марио Каменов от 9 клас и Иван Димитров от 11 клас.

Бронзовите медалисти от състезанието са Гергана Гочева от 6 клас, седмокласниците Надежда Енчева, Рая Димитрова, Теодора Живкова и Мария Кирева, десетокласниците Теодор Жеков, Хавел Карагьозов, Кристина Кирова и Христина Иванова.

Всеки участник получи сертификат и значки, съответстващи на медала. Те им дават право на участие във финалното математическо състезание, което ще се проведе от 26 до 30 юли в град Ченду, Китай. От ПМГ "Иван вазов" сега разчитат на спонсори, които да подпомогнат участието на част от отлично представилите се ученици.

Директорът Илияна Славова и преподавателите по математика отчетоха, че успехите се дължат да добрата подготовка и взаимната успешна работа на учители и ученици.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Директорът на ПМГ Илияна Славова връчи отличията от състезанието

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини