От х:

Днес в x:

Руски танкове са нахлули на украинска територия, водят се боеве

Три руски танка са навлезли на украинска територия, според украински министър, цитиран от БТВ. Те са влезли през контролно-пропускателен пункт, контролиран от сепаратистите.

Украйински воннослужещи са влезли в престрелка с тях.

Министерството на вътрешните работи на Украйна обвини Русия, че е допуснала три танка и други военни превозни средства да прекосят източната украинска граница, за да помогнат на проруските сепаратисти там.

Не последва незабавен отговор на Русия на тези обвинения, но кореспондент на агенцията е видял три танка в граничния град Снижное, Източна Украйна, допълва БТА.

По-рано днес беше съобщено, че украинските сили за сигурност работят по създаването на хуманитарен коридор за евакуация на мирното население от зоните на напрежение в Луганската и Донецката област. Това заяви ръководителят на антитерористичния щаб при Службата за сигурност на Украйна Василий Крутов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Според него около Славянск са разположени контролни пунктове на правителствените войски, които изпълняват филтрираща функция. През тях невъоръжени лица могат да свободно да напуснат опасния район, като информация за тази възможност се разпространява постоянно, добави той. Очаквайте подробности.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини