От х:

Днес в x:

Отварят втората пасарелка в Димитровград до края на юни

Втората пасарелка до магазин "Лидл" ще е готова до 15 юни, обещават от Общината

Очаква се около 15 юни да бъдe готов акт 15 и на втория пешеходен мост, намиращ се зад магазин "Лилд", заяви пред журналисти днес гл.архитект на Димитровград Томи Томов. Готов за ползване той ще бъде в края на месец юни.

Втората пасарелка е по-малка в сравнение с първата с около 8 метра. Също ще разполага с асансьори за майките с колички, хора с двигателни проблеми и възрастни лица.

Направата и на двете пешеходни съоръжения в Димитровград струват близо 1 000 000 лв.

Гл.архитект коментира и пресконференцията, дадена в началото на тази седмица от председателя на ОбС Стефан Димитровград.

Шефът на ОбС представи пред медиите решение на сесия от 2006 година, според което е било възможно да се направи временен път на две места в града, докато траят ремонтите по Водния проект, за да се спести обикалянето по Околовръстния път.

Според действащия регулационен план на Димитровград от 1994 г., в района зад магазин "Лидл" е предвиден надлез, а не ЖП прелез като форма на временен път, за който говори Димитров, поясни още гл.архитект. Изграждането на такъв надлез, по план стигащ до ДСК, би струвал между 5 и 7 млн.лв.

Според Томов, направата на прелез е невъзможен още, защото същуствува денивелация между нивото на жп линиите, паркинга и улиците. Ако се направи прелез, то той няма да излезе на голяма пътна артерия, а в една жилищна част, която е с малки улички.

Прекъсването на трафика по жп линиите също е невъзможно, защото се движат общо 34 влака, които зареждат промишлените предприятия, работещи тук, бе друг от мотивите на гл.архитект.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Направата на втората пасарелка върви и в момента
Основите на асансьорите на втората пасарелка
Гл.архитект Томи Томов показва действащия регулационен план на Димитровград, където има ЖП надлез, а не ЖП прелез
Регулационният план на Димитровград действа от 1994 година
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини