От х:

Днес в x:

Канзас Сити се превръща в „умен град”

Управата на Канзас Сити се надява да подобри свързаността и устойчивостта в партньорство с Cisco (снимка: webherper, CC-1.0)

Канзас Сити е на път да се превърне в пример за „умен” град. Властите планират пилотно въвеждане на редица устойчиви решения в партньорство с Cisco, съобщи GreenTech.bg.

Кметът на града Слай Джеймс обяви разработката на мобилна платформа за формиране на „коридор” в центъра на града. Предвижда се изграждане на сензорна инфраструктура за мониторинг, умно улично осветление и видео-охрана с висока разделителна способност.

Начинанието е част от инициативата на Cisco „Умни и свързани градове”. Управата на Канзас Сити се надява да подобри свързаността и устойчивостта в рамките на границите на общината, както и да даде възможност на гражданите да бъдат по-ангажирани в подобряване на градската среда чрез цифрови киоски и приложения за мобилни телефони.

„Това е печеливша ситуация за всички”, каза Слай Джеймс. Cisco и Канзас Сити призоваха предприемачите в региона да мислят за този проект като „жива лаборатория” и инкубатор за тестване на нови продукти и идеи, насочени към интелигентните градове.

Други градове, работили с Cisco като част от програмата за умните и свързани градове, са Хамбург, Германия – който свърза системата за трафични данни с тази на уличното осветление като начин за подобряване на трафика в целия град, и Сан Антонио, Тексас, където се инсталират видео павилиони, помагащи на жителите да решават лесно проблеми, които досега са били в компетенцията на съда (като глоби за паркиране или нарушения по пътищата).

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини