От х:

Днес в x:

Елон Мъск представи Dragon V2 (видео)

SpaceX представи своя космически кораб Dragon V2 в четвъртък вечер. Изпълнителният директор Елън Мъск показа в атрактична презентация новото във втората версия на космическото "такси".

Новият космически апарат бележи "голяма крачка напред". Сред ключовите подобрения по новия космически кораб Dragon са нови ракетни двигатели, които ще позволят на капсулата да се приземи меко с точността на хеликоптер. Досега капсулите падаха в океана с парашути.

Мъск показа анимацията, която проследява мисията на Dragon V2 от изстрелването до скачането с МКС и пътя обратно в земната атмосфера до кацането. "Ето как трябва да каца космически кораб от 21-ви век", отбеляза Мъск.

Dragon V2 може да се скачи автономно с Международната космическа станция, има подобрен топлинен щит и места за до седем астронавти.

SpaceX е една от няколкото частни фирми, които се борят да се разработят "космически таксита" за НАСА. След пенсионирането на совалките през 2011 год. НАСА е разчита на руските ракети. Едно място там струва близо $ 71 милиона.

Интериорът на Dragon V2 е доста атрактивен. Двата реда седалки са разположени под подвижен панел с екрани и контроли. Някои части са изработени с 3D принтер. Капсулата е за многократна употреба, с което се очаква да намалеят разходите за космическите изследвания.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини