От х:

Днес в x:

Хеликоптер Ми-8 взривен на летището в Краматорск (видео)

На летището в Краматорск след обстрел се е взривил хеликоптер Ми-8. Информацията от различни източници за случилото се в момента е противоречива.

Градът е в Донецка област и се намира в зоната на антитерористичната операция, обявена от украинските власти. За инцидента съобщават руски медии, позовавайки се на "Сегодня", които цитират ръководителя на "Центъра за военно-политически изследвания" Дмитрий Тимчук.

Предварителната версия е, че въртолетът е обстрелван. Не се уточнява от кого. Изданието съобщава, че няма жертви. машината е загрявала преди излитане, пилотите за успели да излезат преди взрива. 

Информацията е неофициално подтвърдена от Новости Краматорска. Зоната около летището е блокирана, там са само пожарните. Охранява се от въоръжени.

Кореспондент на РИА Новости съобщава, че се чуват изстрели. 

Според кореспондент на LB.ua. взривът е вследствие на пряко попадение в резервоара от снайпер на сепаратистите.   Пострадал е командирът на екипажа - ръководител на антитерористическия център. Около 11 часа в района на гражданското летище е имало неколко силни взрива, пожар и много дим. По неподтвърдени данни горят въртолет и боеприпаси, а взривовете продължават. Летишето е под контрола на украинските военни и над него е вдигнат флагът на Украйна. Според тази информация не е ясно дали сепаратистите са свързани по някакъв начин със случващото се.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини