От х:

Днес в x:

Google придоби компания за соларни безпилотници

Google ще стане новият собственик на компанията за безпилотни самолети Titan Aerospace. Интернет гигантът е успял да надвиши офертата на Facebook, който също искаше да придобие фирмата, съобщава в. The Wall Street Journal.

Google потвърждава сделката, но не дава информация за финансовите детайли. Вместо това компанията казва, че може да използва технологиите на Titan за правене на снимки и предлагане на интернет достъп до отдалечени места.

Втората част е особено интересна, тъй като досега Google разработваше стратосферни балони, които да разпръскват безжичен интернет достъп, а Facebook предпочиташе да използва дрони за тази цел. Изглежда, че компанията на Лари Пейдж и Сергей Брин също е решила да се насочи в тази посока.

Titan разполага с около 20 служители и е базирана в Ню Мексико. Компанията ще остане там, като няма да има промени в ръководството й. Тя ще продължи и основата си дейност, но ще започне и нови проекти. Един от тях се е Project Loon, който е именно за стратосферните балони.

Не се изключва и работа по проекта Makani. Той е за разработка на летяща въздушна турбина, която да генерира електричество.

Засега основен фокус обаче ще останат дроните. Те се захранват чрез соларни панели и могат да летят дълго време, без да кацат за профилактика. Именно затова Facebook имаше интерес към Titan за своя проект.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини