От х:

Днес в x:

Фестивал на стоманения пенис

Всяка пролет тълпи от хора се отправят към Кавазаки, Япония, за да отпразнуват Канамара Мацури, известен още като „Фестивал на стоманения фалос“.

Японският празник на пениса предизвиква насмешливи емоции у чужденците, но за самите японци това е древна традиция, продължаваща вече няколко века.

Тази година фестивалът на пениса се проведе на 6 април. Традиционно по време на празника се провежда и парад на гигантски фалос с участието на стотици хора.

Близалките са с форма на пенис по традиция

Много търговци използват момента и продават различни сувенири под формата на пенис.

Изключително популярни са и близалките с формата на мъжки полов член.

По време на фестивала са изложени и дървени скулптури на пениси, с които хората се снимат, най-често сядайки върху тях. Смята се, че корените на празника на пениса датират от 17-и век, когато група проститутки се молили на това място за защита от полово предавани болести.

Днес древната традиция се е превърнала освен в празник и във вид молитва за плодородие, дълги бракове и безпроблемни раждания. Фестивалът на пениса също така е своеобразен начин за насърчаване осведомеността за болестите, предавани по полов път. Докато се провежда, се набират средства за превенция на ХИВ.

Сладкиши с формата фалос
Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини