От х:

Днес в x:

Момчилград обявява седмица на чистотата от 22 до 26 април

Седмица на чистотата обявява община Момчилград дните от 22 до 26 април. Инициативата се провежда броени дни преди организираната от bTV национална кампания „Да изчистим България!”. Традиционното пролетно почистване ще обхване дворове, градинки, междублокови пространства, паркове, детски и спортни площадки. По-мащабни акции се предвиждат за замърсените зони на територията на общината, заявени предварително на www.btv.bg/da-izchistim/map. Доброволците ще получат безплатни чували от общината, а събраните отпадъци ще бъдат извозени до регионалното депо в Кърджали.„Приканваме всички граждани, фирми, институции, училища и читалища да се включат в тази повсеместна акция. Надяваме се на активното им участие, за да направим Момчилград по-чист и приветлив”, призовават специалистите от „Озеленяване и чистота” към община Момчилград.

На 16 април в гимназията по туризъм и хранително-вкусова промишленост "Св. Св. Кирил и Методий" ще бъде изнесен открит урок с екологична тематика. На 25 април пък млади доброволци от селата Равен и Нановица ще се включат в организирано почистване на тракийското светилище край село Татул.

Същевременно разделното събиране на отпадъци в Момчилград се очаква да стартира до месец. Както е известно, в началото на годината местната администрация проведе разяснителна кампания за разделяне на отпадъците на сухи и мокри. От общината ще раздадат безплатни чували, в които ще се изхвърля сухият отпадък. Към него се причисляват стъкло, хартия, пластмаса, картон и всички битови отпадъци, които трудно се разграждат в природата. Община Момчилград ще осигури и постави специализирани кофи за съхранение на сухия отпадък, извозван през определен ден от седмицата. В сегашните контейнери ще се изхвърля единствено мокрият отпадък, към който спадат хранителни и растителни отпадъци. Разделното събиране ще обхване входове и блокове в общинския център, регистрирани по Закона за етажна собственост.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини