От х:

Днес в x:

Дипломирани геймъри ще подготвя южнокорейски университет

Южна Корея, освен с всичко друго, е известна със силно развитата си индустрия за киберспорт: състезанията по компютърни игри редовно се предават по телевизията. Сега в тази страна ще се появи учебно заведение, подготвящо професионални геймъри.

Факултет по компютърни игри бе разкрит в частния университет Чунан, разположен в Сеул. Факултетът ще подготвя бакалаври в областта на компютърните игри. Това ще са професионални дипломирани киберспортисти, които ще представят страната на международните съревнования и състезания.

В учебната програма са включени лекции и занятия по тактика в Starcraft, ще се изграждат навици за отборно състезаване“, а пълният списък с учебни предмети по гейминг се доуточнява от южнокорейското Министерство на образованието. Участието в този факултет ще бъде допълнителна възможност за студентите. Преди да започнат обучението си на професионални геймъри, студентите от Южна Корея ще трябва да си изберат по-традиционна професия.

Да бъдеш професионален киберспортист в Южна Корея е почетно и доходоносно. Топ-играчите получават по около 200 000 евро в година, а техните почитатели и фенове ги преследват навсякъде. Наистина, това е единствената държава, в която компютърните игри са много по-популярни от футбола.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини