От х:

Днес в x:

Къде е черната кутия и какво е тренирал на симулатора вкъщи капитанът на изчезналия самолет

В днешната пресконференция в Малайзия властите отхвърлиха всякакви версии относно съдбата на изчезналия самолет от полет MH 370. На многобройни въпроси относно това отговорът беше неизменно, че сега най-важното е да се намери черната кутия на изчезналия Боинг 777. Това ще бъде продължително търсене, в което се разчита на помощта на много държави, подчерта  и.д. министър на транспорта Хишамудин Хюсеин. Особено е важен опитът на френският екип, заради загубения полет на Air France (AIRF.PA) през Атлантическия океан през 2009 г. Откриването на черната кутия е отнело две години тогава.

ФБР проучва домашния симулатор на полети на капитана на липсващия полет MH370. Експертите от ФБР се опитват да разберат какво e било изтрито от капитана и дали това е от ключово значение за разследването.

Твърдият диск и данните на симулатора са били взети от дома на капитан Захарие Ахмад Шах тази седмица. Разследва се дали екипажът на самолета може да е бил съучастник в това, което се е случило с полета и 239-мата на борда. Властите смятат за установено, че това е "преднамерен акт".

Първоначалният преглед на симулатора, с които капитанът е похвалил на YouTube че направил сам, не откри нищо подозрително, но ФБР се зае ствърдия диск. Това е потвърдено от американски служител за ABC News от американски служител час след ежедневната пресконференция на малайзийските власти. Някои от файловете са изтрити на 3 февруари, каза началникът на полицията на Малайзия Халид Абу по време на пресконференцията в сряда. Семейството на пилота е оказало съдействие при разследването, предаде Асошиейтед прес.

От данните на симулатора би могло да се установи дали капитанът тренира маневри, подобни на тези, направени от MH370 след като изчезна от радара. Ще бъде търсена "Всяка индикация, че на симулатора може да е упражнявано нещо неприятно като кацане на малки острови в океана", цитира ABCnews.

Малайзийските длъжностни лица заявиха, че не се изключени всякакви възможности.

"Бих искал да се възползвам от тази възможност да посоча, че пътниците, пилотът и екипажа остават невинни до доказване на противното", каза и.д. министър на транспорта Хишамудин Хюсеин.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини