От х:

Днес в x:

Кога ще стартират снимките на следващия филм от поредицата “Ловци на духове”?

През изминалите две десетилетия студиото Сони Пикчърс нееднократно се опитваше да направи трети филм от стартиралата през 1984-та година комедийна поредица “Ловци на духове”. Първоначално продуцентите заявиха, че планират да привлекат за главните роли всички актьори от оригиналния филм, но последвалите чести пренаписвания на сценария и нежеланието на Бил Мъри да се завърне отново като доктор Питър Венкман бяха основните причини поради които снимачния процес бе отлаган многократно.

Въпреки това другата звезда на поредицата, Дан Акройд, продължаваше да убеждава феновете, че рано или късно “Ловци на духове 3” ще бъде заснет, и то под режисурата на създателя на първия филм Айвън Райтман.

Малко по-рано днес обаче самия Райтман заяви, че след консултации с началството на студиото е взел решението да не режисира третата част. За сметка на това той добави, че подготвителната работа по лентата продължава в момента и официалния старт на снимките ще бъде даден в началото на 2015-та година. Актьорите от първата част Дан Акройд и Ърни Хъдсън ще се появят за кратко във филма и в момента от Сони Пикчърс са в търсене на режисьор, който да заеме овакантеното от Айвън Райтман място.

По време на кратко интервю за сайта Deadline Райтман заяви, че скорошната кончина на Харолд Реймис (един от оригиналните ловци на духове, който също трябваше да се появи в третия филм) е принудила сценаристите да пренапишат част от сценария на новата лента.

Райтман: “Сега разполагаме с малко по-различен сценарий, който е и по-добър. От Сони са много развълнувани за този проект, тъй като оригиналния “Ловци на духове” продължава да бъде актуален и днес. Хората, които са гледали филма на кино през 80-те години сега го паказват на децата си и техните позитивни реакции са добър индикатор за бъдещето на този франчайз.”

Райтман (който ще бъде един от продуцентите на “Ловци на духове 3”) също така допълни, че вече има кратък списък с режисьори за филма, но не разкри конкретни имена. Кастингите за главни роли все още не за започнали и единствената информация за сюжета е, че той ще се фокусира върху нов, по-млад екип от ловци на духове.

Имайки предвид вече определения старт на снимките прогнозите са, че "Ловци на духове 3” ще тръгне по кината през първата половина на 2016-та година.


Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини