От х:

Днес в x:

Мениджър в София с 330 бона заплата. Преглед на печата

Изборен кодекс.

„Монитор":

Без активна регистрация за вота

Активна регистрация за изборите няма да има и старите списъци с гласоподавателите остават в действие. Това окончателно решение взеха вчера депутатите с приемането на второ четене на целия нов Изборен кодекс. Сагата с гласуването на законодателството продължи близо две седмици.
Както „Монитор" писа, в проекта за нов кодекс се предвиждаше своеобразно пренаписване на списъците с всички избиратели у нас чрез първа стъпка към активна регистрация. Идеята беше имената на гласувалите на предстоящия евровот през май да се ползват за база, а всеки друг, който иска да упражни правото си на глас при следващи избори, да заявява това предварително.
Целта на промяната бе да се изчистят списъците от т.нар. мъртви души - хора, които отдавна са починали или от години живеят извън страната. След две гласувания обаче депутатите отхвърлиха това предложение.

Акция.

„Дума":

При спецоперация с българско участие заловиха 1400 кг кокаин

1400 кг кокаин бе задържан на територията на Франция в четвъртък вечерта с помощта на българската полиция, като при съвместна българо-френска операция е разбит трансграничен канал за наркотици. Това стана ясно вчера от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, който заяви, че се е работило по оперативна информация, добита и обработена именно от българската полиция.
Цената на едро на задържаната стока се изчислява на 273 млн. евро. По сметки на главния секретар, ако кокаинът се размеси 1 към 3, ще се получат 5 тона дрога за пласиране.

Уволнения.

„Труд":

Нови уволнения в "Земеделие"

Масови уволнения във фонд „Земеделие" заради „структурни промени" 2 Смени и във фонд "Земеделие" Фонд "Земеделие" плати всички дължими суми на животновъдите Нова вълна от уволнения мина вчера през фонд "Земеделие". От ведомството на Мирослав Николов съобщиха пред "Труд", че са освободени 10 експерти от централата в София заради структурни промени.
В началото на февруари от ведомството съобщиха, че са освободени 12 директори на областните служби. Тогава от ГЕРБ обявиха, че заповеди за уволнения са връчени на близо 80% от ръководния персонал.

Данъци.

„Стандарт":

Мениджър с 330 000 заплата

Мениджърите станаха най-богатите хора у нас. 45-годишен столичанин е заработил 4 млн. лв. през миналата 2013 г.
Това прави около 330 бона на месец и е най-високият доход, обявен в обработените досега от НАП годишни данъчни декларации.
На второ място също е софиянец, който за година е изкарал 3,9 млн. лв., а на трето място е бургазлия с 3,8 млн. лв. И тримата управляват фирми. Последният има и сериозни доходи от продажба на дялове в компании или на имущество.
От данъчните им декларации обаче не става ясно дали са акционери или само мениджъри на заплата. Първите 25 най-богати, които досега са обявили доходите си, са заработили общо 44,4 милиона лева.

„Килърите 4"

„24 Часа":

Пуснаха Йоско Костинбродския по "Килърите 4", задържаха го по друго дело

Соченият за лидер на групата за убийства и отвличания Килърите 4 Йосиф Йосифов-Костинбродския бе освободен от ареста вчера по обед без мярка за неотклонение. Костинбродския обаче не напусна килията, защото малко по-късно бе задържан по друго дело.
44-годишният мъж, родом от с. Безден, обаче не може да бъде обвинен като тартор на бандата за убийства Килърите 4. Причината - преди повече от година той е задържан в Солун с европейска заповед за арест, но по друго обвинение.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини