От х:

Днес в x:

Флиртът – удоволствието, което носи щастие

Той дава самочувствие, привлича партньори и даже заздравява постоянните връзки, пишат от "Всичко за семейството".
"Флиртът е задължителен за жените, трябва да го практикуват постоянно", още в 19-и век пише Шарлот Бронте в романа си "Джейн Еър". Оттогава мнението за това занимание, неговите цели и преимущества са се променяли, но и до днес едно е ясно: Няма флирт - няма и жени. През последните години психолозите даже отбелязват все по-голям интерес на мъжете към този тип поведение. Как да получим от флирта максимална полза и удоволствие според водещи американски психолози?

Някога под флирт се е разбирало умението да подаряваш цветя и да ухажваш, самата дума се родила в средите на парижките куртизанки в началото на 17-и век. Много бързо това понятие се е разпространило и върху изкуството лесно да се съблазняват мъже. С времето флиртът започнал да се смята за безобидно, приятно занимание, което украсява, а понякога и забележимо облекчава отношенията между хората. Едно от съвременните психологически определения гласи, че флирт е "форма за привличане на вниманието към себе си с цел постигане на общуване с хора, които са ни симпатични, без да се излиза от рамките на позволеното". Но за рамките и уместността на флирта мненията се разминават.

Илюзия за секс

Милан Кундера нарича флирта "сексуално общуване без гаранции". И действително: в ума на повечето от нас флиртът най-често е свързан със секса. Затова някои смятат, че да флиртуваш с някой обвързан е срамно и непристойно. Сред жените пък е разпространена заблудата, че няма смисъл да флиртуваш с мъж, ако не ти харесва и не планираш сексуална връзка с него.

В действителност: Да се придържате към подобно мнение е неправилно, защото се лишавате от възможност да разнообразите своите форми за общуване и да получите допълнителна енергия. Според психолозите страничният флирт само засилва влечението между партньорите, служи като своеобразна загрявка за повишаване на взаимната страст. Главното е навреме да се спреш и да не прекрачиш тази граница, зад която романтичните намеци преминават в сериозни отношения. Как да я определим? Ако в 3 през нощта пращате есемес: "Не мога да живея без теб, котенце", навярно сте я преминали.

Без граници

Смята се, че флиртът не трябва да бъде адресиран към всички представители на противоположния пол. Постоянно флиртуващата жена някои приемат като лекомислена, а мъжът - като закоравял сваляч.
В действителност: Флиртът е част от умението да се харесваш. Тренирайки при различни обстоятелства и с различни обекти, неочаквано можеш да промениш своята съдба или просто да си осигуриш положителни емоции, което е полезно и за психологичното, и за физическото здраве. Флиртът повишава нивото на вашата увереност в собствените ви сили. Най-малък успех постигат постоянно съмняващите се в себе си хора, а най-голям - тези, които го правят за собствено удоволствие. Скромно момиче или момче, неуверено в собствената си привлекателност, може да приеме флирта като упражнение за по-добро психично здраве.

Силата на жените

Смята се, че жените получават умение да флиртуват още с майчиното мляко. А на мъжете това умение се отдава трудно, затова те са по-примитивни. Според изследване истината е друга. Просто жените се упражняват - прекарват във флирт 3 пъти повече време от мъжете.

В действителност: За жените флиртът е основен инстинкт. Това е начин да изразят себе си и да проявят властта си над света. Ако умеете да флиртувате, лесно ще превърнете всяко "не" в "да". Нито възрастта, нито обстоятелствата или социалният статус са в състояние да спрат флиртуващата жена.

Източник: http://www.dnesplus.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини