От х:

Днес в x:

22 °C

Лекар грубиян едва не осакати 33-годишен мъж

Лекар грубиян едва не осакати 33-годишен мъж от Сандански. Ръката му бе спасена след 5-часова операция в спешната болница „Пирогов” в София, направена от екипа на доц. Маргарита Кътева. В продължение на пет месеца преди това Иван Сахатчиев се лекувал в болницата в Сандански, но подобрение нямало, той почти не можел да движи пръстите си.Драмата на Сахатчиев започнала през август миналата година, когато си срязал дълбоко дланта със стъклена чаша, докато я миел. Той работи в заведение за дюнери. Мъжът се обадил в спешна помощ, но от там започнали подробно да го разпитват как се е наранил. Тъй като кръвта продължава да шурти, той затворил телефона, омотал ръката си в кърпа иотишъл на крака в спешното отделение на Многопрофилната болница в Сандански.Там обаче дежурният екип го взел за пиян, докторите и сестрите започнали да го хокат и се опитали да го напъдят от лечебното заведение. След много увещания и молби те се смилили над него, дезинфектирали раната и превързали ръката му с марля и бинт. Сахатчиев обаче потърсил помощ в отделението по травматология. Хоспитализирали го веднага, а на следващия ден го вкарали в операционната. Интервенцията е извършена от д-р Томов. След нея гипсират ръката му с 3 кг гипс. Пациентът обаче пожелал да се лекува вкъщи, подписал декларация и се прибрал у дома. Два дни по-късно той пак отива в болницата. Причината е тежкият гипс, който притиска ръката му и болките в нея. В болницата директно му заявили, че ако иска пластмасова шина, трябва да плати 70 лева. Когато обаче след 30 дни отива на контролен преглед, докторът го връща, като му иска направление от джипито, независимо че в такива случаи пациентите имат право на два контролни прегледа без пари. Това е записано и в Националния рамков договор. Личният лекар на Иван Сахатчиев – д-р Кичеец, отказва да му даде направление. Пациентът се обажда на опериралият го д-р Томов, но той не желае да разговаря с него и го отпраща с думите: ”Няма само с тебе да се занимавам” Гипсът му сваля д-р Андреев, който случайно става свидетел на грозната сцена и решава да помогне. Болките в ръката на Иван обаче продължават. Едва тогава личният му лекар д-р Кичеец го изпраща при специалист, като не скрива, че ръката му може да изсъхне. Лекарят се обажда в „Пирогов” на водещия наш микрохирург доц. Кътева и лично записва час на своя пациент. Оперират го на 14 януари в продължение на пет часа и половина. Оказва се, че при първата операция в Сандански нервът е зашит нескопосано. Наложило се екипът от София да взема нерви от подлакътната част и да ги пришива в дланта, за да спаси ръката на Иван. Той вече се възстановява, отново може да движи пръстите си и има чувствителност в тях.

Източник: http://www.monitor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
26 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
26 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
26 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
26 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
26 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
26 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
26 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
26 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
26 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
26 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
26 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
26 сеп 2020
Последни новини