От х:

Днес в x:

18 °C

Лекар грубиян едва не осакати 33-годишен мъж

Лекар грубиян едва не осакати 33-годишен мъж от Сандански. Ръката му бе спасена след 5-часова операция в спешната болница „Пирогов” в София, направена от екипа на доц. Маргарита Кътева. В продължение на пет месеца преди това Иван Сахатчиев се лекувал в болницата в Сандански, но подобрение нямало, той почти не можел да движи пръстите си.Драмата на Сахатчиев започнала през август миналата година, когато си срязал дълбоко дланта със стъклена чаша, докато я миел. Той работи в заведение за дюнери. Мъжът се обадил в спешна помощ, но от там започнали подробно да го разпитват как се е наранил. Тъй като кръвта продължава да шурти, той затворил телефона, омотал ръката си в кърпа иотишъл на крака в спешното отделение на Многопрофилната болница в Сандански.Там обаче дежурният екип го взел за пиян, докторите и сестрите започнали да го хокат и се опитали да го напъдят от лечебното заведение. След много увещания и молби те се смилили над него, дезинфектирали раната и превързали ръката му с марля и бинт. Сахатчиев обаче потърсил помощ в отделението по травматология. Хоспитализирали го веднага, а на следващия ден го вкарали в операционната. Интервенцията е извършена от д-р Томов. След нея гипсират ръката му с 3 кг гипс. Пациентът обаче пожелал да се лекува вкъщи, подписал декларация и се прибрал у дома. Два дни по-късно той пак отива в болницата. Причината е тежкият гипс, който притиска ръката му и болките в нея. В болницата директно му заявили, че ако иска пластмасова шина, трябва да плати 70 лева. Когато обаче след 30 дни отива на контролен преглед, докторът го връща, като му иска направление от джипито, независимо че в такива случаи пациентите имат право на два контролни прегледа без пари. Това е записано и в Националния рамков договор. Личният лекар на Иван Сахатчиев – д-р Кичеец, отказва да му даде направление. Пациентът се обажда на опериралият го д-р Томов, но той не желае да разговаря с него и го отпраща с думите: ”Няма само с тебе да се занимавам” Гипсът му сваля д-р Андреев, който случайно става свидетел на грозната сцена и решава да помогне. Болките в ръката на Иван обаче продължават. Едва тогава личният му лекар д-р Кичеец го изпраща при специалист, като не скрива, че ръката му може да изсъхне. Лекарят се обажда в „Пирогов” на водещия наш микрохирург доц. Кътева и лично записва час на своя пациент. Оперират го на 14 януари в продължение на пет часа и половина. Оказва се, че при първата операция в Сандански нервът е зашит нескопосано. Наложило се екипът от София да взема нерви от подлакътната част и да ги пришива в дланта, за да спаси ръката на Иван. Той вече се възстановява, отново може да движи пръстите си и има чувствителност в тях.

Източник: http://www.monitor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини