От х:

Днес в x:

11 °C

Лекар грубиян едва не осакати 33-годишен мъж

Лекар грубиян едва не осакати 33-годишен мъж от Сандански. Ръката му бе спасена след 5-часова операция в спешната болница „Пирогов” в София, направена от екипа на доц. Маргарита Кътева. В продължение на пет месеца преди това Иван Сахатчиев се лекувал в болницата в Сандански, но подобрение нямало, той почти не можел да движи пръстите си.Драмата на Сахатчиев започнала през август миналата година, когато си срязал дълбоко дланта със стъклена чаша, докато я миел. Той работи в заведение за дюнери. Мъжът се обадил в спешна помощ, но от там започнали подробно да го разпитват как се е наранил. Тъй като кръвта продължава да шурти, той затворил телефона, омотал ръката си в кърпа иотишъл на крака в спешното отделение на Многопрофилната болница в Сандански.Там обаче дежурният екип го взел за пиян, докторите и сестрите започнали да го хокат и се опитали да го напъдят от лечебното заведение. След много увещания и молби те се смилили над него, дезинфектирали раната и превързали ръката му с марля и бинт. Сахатчиев обаче потърсил помощ в отделението по травматология. Хоспитализирали го веднага, а на следващия ден го вкарали в операционната. Интервенцията е извършена от д-р Томов. След нея гипсират ръката му с 3 кг гипс. Пациентът обаче пожелал да се лекува вкъщи, подписал декларация и се прибрал у дома. Два дни по-късно той пак отива в болницата. Причината е тежкият гипс, който притиска ръката му и болките в нея. В болницата директно му заявили, че ако иска пластмасова шина, трябва да плати 70 лева. Когато обаче след 30 дни отива на контролен преглед, докторът го връща, като му иска направление от джипито, независимо че в такива случаи пациентите имат право на два контролни прегледа без пари. Това е записано и в Националния рамков договор. Личният лекар на Иван Сахатчиев – д-р Кичеец, отказва да му даде направление. Пациентът се обажда на опериралият го д-р Томов, но той не желае да разговаря с него и го отпраща с думите: ”Няма само с тебе да се занимавам” Гипсът му сваля д-р Андреев, който случайно става свидетел на грозната сцена и решава да помогне. Болките в ръката на Иван обаче продължават. Едва тогава личният му лекар д-р Кичеец го изпраща при специалист, като не скрива, че ръката му може да изсъхне. Лекарят се обажда в „Пирогов” на водещия наш микрохирург доц. Кътева и лично записва час на своя пациент. Оперират го на 14 януари в продължение на пет часа и половина. Оказва се, че при първата операция в Сандански нервът е зашит нескопосано. Наложило се екипът от София да взема нерви от подлакътната част и да ги пришива в дланта, за да спаси ръката на Иван. Той вече се възстановява, отново може да движи пръстите си и има чувствителност в тях.

Източник: http://www.monitor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалната ви реализация е от първостепенна важност за вас. И днес няма да изневерите на себе си, и с отговорното си поведение ще насочите енергията си в тази посока. Бъдете по-гъвкави при вземане на решения и ще стъпите на вярната пътека. С прозорливостта си печелите преднина, очакват ви придобивки.
21 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще работите, както и до сега, отговорно и с нужното темпо, за да приключите започнатите задачи. В професионалната сфера са възможни размествания, предизвикани от промени, които вече са в ход. Но всъщност, вие сте подготвени и това няма да се отрази на настроението и активността ви.
21 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Повечето от вас ги очаква работа днес, тъй като сте решили да довършите нещо започнато, а не ви се иска да го отлагате. Имайте повече търпение, когато ви се налага да разрешите битов проблем. Всичко става по-лесно с усмивка. Близките ви насърчават да се заемете с идея, която имате отдавна, и която наистина звучи интересно.
21 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Започвате деня с прекрасно настроение, и ако то остане такова до края на деня, значи последният е бил успешен. Няма да има пречки за енергията и способностите ви, така че действайте смело и не се страхувайте от недоразумения. Правете нещата такива, каквито вие смятате за правилни, а оценките оставете за другите.
21 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес работата ще си срещне с нови хора, с които ще ви се наложи да си сътрудничите. Това в определени моменти може да се окаже трудно, затова постарайте се отрано да предразположите околните към себе си и да вникнете в това което искат те от вас. Ще ви е по-лесно ако имате ясни цели и ги заявявате достатъчно високо. Вечерта ви очаква приятна изненада.
21 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекрасен ден за вас Деви. На мнозинството от вас днес им предстои да видят сбъдването на някои от най-съкровените си надежди. Радостта ви е напълно заслужена. По-важното обаче е, че ви предстоят още много приятни мигове тази седмица.
21 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате сериозно ситуацията около себе си днес и се стараете да достигнете до най-доброто решение, което можете да вземете за момента. Едва ли ще ви е лесно обаче, тъй като ставате свидетели на сложни отношения между деловите си партньори. Получавате подкрепата на ценен за вас човек и съвсем скоро ще съумеете да се справите.
21 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С интерес ще приемете предизвикателствата днес. При малко късмет, какъвто няма да ви липсва, и усилия от ваша страна ще получите онова, което търсите. Моментът е подходящ и за пътуване. Тревогите от последните дни ще останат спомен, към който няма да ви се връща.
21 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
21 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде успешен и с каквото и да сте заети ще го приключите доволни от постигнатото. В хода на събитията край вас е възможно да убеждавате някого в правотата си, но това няма да ви притесни, щом перспективите са обещаващи. Вечерта се посветете на нещата, които ви карат да се чувствате добре.
21 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Доброто ви самочувствие е факт, който се забелязва от всички. Причина за него е и професионалното ви усъвършенстване, и финансовата ви стабилизация. Нова личност ще играе все по-важна роля в живота ви. Добре е да я опознаете по-отблизо и да разберете до колко можете да й се доверите.
21 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Макар и да не следвате програмата си, случващото се днес ще ви създаде положителни емоции. Ще гледате проникновено и ще търсите обяснение за всичко, но вътре в себе си. Не отхвърляйте нечие желание за повече близост, може би то ще ви даде онова, от което се нуждаете сега.
21 фев 2020
Последни новини