От х:

Днес в x:

Възможно е сътрудничество между АБВ и ГЕРБ, посочи близък до Първанов

АБВ и ГЕРБ могат да си сътрудничат по стратегически приоритети за страната. Това заяви пред Дарик радио социологът Андрей Бунджулов, бивш секретар на президента Георги Първанов. 

„Нека политическите сили да поставят на масата своите политики и да видим тогава по какво е възможно съгласие. Това трябва да е абсолютно прозрачен публичен дебат", заяви Бунджулов.

Според него страната ще спечели от съгласието по няколко стратегически цели. И то дългосрочно съгласие, което трябва да бъде проектирано в бъдещето, не просто с години, а с няколко десетилетия напред. Страната не печелела от безпринципни и непрозрачни коалиции. Страната не печели от разиграването на някакви задкулисни или лобистки интереси, коментира социологът.

По думите на Бунджулов АБВ ще настоява за отмяна на плоския данък и въвеждане на семейното подоходно облагане, съчетано с необлагаем мининум. 

Социологът бе категоричен, че не може някой да бъде обвинен в предателство, ако вече няма доверие на ръководството на дадена партия, също както избирателите не могат да бъдат обвинени в предателство, ако не подкрепят партия, от която са били разочаровани.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини