От х:

Днес в x:

Мъж погребва брат си в дупка на двора

Жител на пловдивското с. Кадиево е настанен в лудница, след като се опита да зарови умрелия си брат в яма в двора на дома им.

Според съдебно-медицинската експертиза 63-годишният Костадин Костадинов е починал от естествена смърт. По-младият му брат Величко, на 58 г., натоварил тялото на строителна количка и го закарал до задната част на къщата. Там го изсипал в прясно изкопан 2-метров гроб.

Сцената се разиграла пред техник от кабелна телевизия, който връзвал жици наблизо. Мъжът се обадил на кмета Стоян Чолаков, а той алармирал полицията.

"И двамата братя имаха психични проблеми. Живееха като скотове в страшна мизерия. Заключваха се със синджири и катинари навсякъде. Никой не можеше да припари до къщата им", разказа Чолаков.

Най-напред се разболял Костадин, който навремето бил добър готвач. Започнал да се хвали, че може да разпръсва облаците и да контролира слънцето. Кандидатирал се за кмет на община "Родопи", но не събрал необходимите подписи и не го допуснали до изборите.
След него откачил и бившият шофьор Величко. Жена му и двете дъщери го напуснали, тъй като се страхували от него.

Хората в Кадиево също са в стрес от Величко и го заобикалят по улиците. На няколко пъти той разбивал с брадва електрическите табла на комшии без причина, потрошил и паметници в гробището.

Влизал в психиатрия за по 2-3 месеца, но пак го пускали. Сега в селото треперят, че пак ще се случи същото и някой може да пострада.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини