От х:

Днес в x:

Гърци изкупиха орехите и портокалите в Кърджали

Гърци препълниха пазара на Кърджали. Освен от най-близкия град Комотини на пазар са пристигнали и много автомобили от Александруполис и Кавала. Съседите успяха да изкупят орехите на общинския пазар, а чантите си пълнят още с портокали и мандарини. Купуват ореховите ядки по 10 лева за килограм, докато в Гърция те струват над 10 евро.

„При вас портокалите са по 80 стотинки, има и мандарини по 90 стотинки за килограм, докато при нас са между 1,50 и 2 евро за килограм“, разказват гостите от южната ни съседка.

Масово се купува и битова техника. Едно семейство от Комотини си взе наведнъж три телевизора, разказаха консултанти от хипермаркет на една от големите търговски вериги у нас. Гърците търсят още перални и микровълнови печки. Заради наплива почти всички магазини са с променено работно време и ще приемат клиенти до късно вечер дори и на 24 декември. Докато комшиите пазаруват у нас, много нашенци предпочетоха да изкарат новогодишната си ваканция в техните курорти. Очаква се 45 000 да са българите, които ще пресекат гръцката граница. 

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини