От х:

Днес в x:

Туристическо дружество "Траки - Първомай" вече е факт

Работа по време на учредителното събрание

Вчера се реализира намерението на група туристи от Първомай – в Пловдивски окръжен съд беше регистрирано туристическо дружество „Траки – Първомай“. 38 учредители се събраха на 2 декември и приеха  устав, с който се регламентира дейността му – туризъм, включващ пешеходен, коло, воден и др., спортно ориентиране, експедиции и екскурзии. Целите, които си поставят туристите са организиране на походи и мероприятия и популяризиране на дейността им сред обществеността и най- вече сред младото поколение. Дружеството е с нестопанска цел, но има готовност да се включи в разработването на проекти и да осъществява консултантски услуги в това направление.

За председател на Управителния съвет на „Траки“ единодушно беше избран Стойчо Багрев, който е добре запознат с дейността на едно такова сдружение, дългогодишен турист и радетел за развитието на пешеходния туризъм.

Негов заместник е Сребрин Сребрев. Учредителите гласуваха в управителния съвет да има човек, който да е връзката им с ученическите клубове – Петя Георгиева. Другите двама членове са Паун Ташев и Теодора Кирякова.

Предстои изготвянето на програма за предстоящата 2014 година. Освен кратките еднодневни преходи, дружеството има намерение да организира поне 3 по- дълги похода, включващи и ученици, единият от които ще е може би до връх Мусала. За популяризиране на дейността на дружеството ще се използват и съвременните средства за комуникации. Предстои създаване на група във фейсбук. А за тези които не ползват интернет ще бъдат поставяни обяви до седалището на сдружението – офиса на Атанас Добрев (сградата на Пионерския дом).

 Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини