От х:

Днес в x:

Баща иска 1 милион лайка във Facebook като зестра за дъщеря си

Мъж от Йемен се съгласи да даде ръката на дъщеря си в замяна на 1 млн. харесвания във Facebook от страна на кандидат-жениха.

Салем Аяш публикува във Facebook свои стихове и като всеки писател - признат или не - търси внимание. Веднага след "сделката" броят на лайковете започнал скоростно да нараства. Някои подкрепят постъпката, докато други са искрено възмутени.

"Готов съм да намаля изискванията си към младоженеца. Не е задължително лайковете да достигнат милион, но искам да видя, че кандидатът за ръката на дъщеря ми полага старания да изпълни условията си по уговорката", изтъква бъдещият тъст и поет.

"Как е възможно да изтъргуваш дъщеря си срещу лайкове?", "Този печели слава на гърба на дъщеря си!", "Не те ли е срам бе, човек?", гласят някои постове. В своя защита Аяш отбелязва, че е поискал виртуален откуп вместо истински, което е традиция при женитба в ислямския свят.

Страницата на кандидата, създадена преди няколко дни вече е събрала над 30 000 „харесвам".

Зестрите са горещ политически въпрос в Йемен. Настоява се за закон, който определя таван на сумата, която може да бъде искана. Размерът на зестрите нараства главоломно в последните години, правейки брака невъзможен за много млади хора.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини