От х:

Днес в x:

"Моят Димитровград" показаха Богоровци днес

Премиерата на филма "Моят Димитровград" бе тази вечер в зала "Гросето"

Филм за Димитровград такъв, какъвто го виждат днес група млади хора представиха тази вечер в зала "Гросето" възпитаници на ЕГ "Д-р Иван Богоров".

Лентата със заглавие "Моят Димитровград" е факт по проект в рамките на Общинската програма "Димитровград на младите". В разработката подкрепа е оказала местната Тийн ТВ към ОП "Детски и Младежки център" и преподавателите Бистра Жекова и Тодор Тодоров.

Филмът показва как няколко младежи виждат своя роден град в миналото, настоящето и бъдещето.

Автор на проекта е Елеонора Райкова, която работи с екип от 8 доброволци. Сценарият е дело на Валя Лозева, оператор и режисьор е Роксана Стефанова.

Участват Жаклин Войнова, Симона Георгиева, Татяна Чаушева, Делян Балев и Станислав Димитров.

Богороци се разхождат в трите големи парка, Планетариума, Киноложкия център, Градска библиотека, Историческия музей, спортните площадки в града. Разказват миналото на бригадирския град и успехите му по време на социализма.

Показват съвременните победи на Димитровград като Неолитния човек от село Крум и проекта за изграждане на новото кръгово кръстовище на бул."Трети март", който е в ход. Изтъкват новостите около обявяването на централна градска част като паметник на архитектурата в разговор със специалисти.

Във филма място намера и един успял димитровградчанин, според авторите - Йорданка Благоева, която е мениджър "Човешки ресурси" в голяма международна компания. Накрая младите хора заявяват категорично пред камерата, че искат да градят и създават тук, в родния си град, който е кръстопът на множество житейски съдби.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини