От х:

Днес в x:

В Димитровград приключиха проект за деца със специални потребности

Част от наученото по време на двугодишните занимания показаха децата днес

Финал на проекта на Община Димитровград "В хармония със себе и света" бе поставен днес в зала "Гросето". Разработката обхващаше деца от 12 учебни заведения и имаше за цел да ги обучи общо 236 различни форми. Сред тях спортни занимания, музика, изобразително, приложно и театрално изкуство, езда, керамика и др.

Ръководителят на проекта Валери Славов отчете, че в него са били обхванати 1 142 малчугани на различна възраст. В цифрата влизат деца със специални образователни потребности, които са 112 на брой.

"Смятам, че това беше един голям по обем, но успешен за Общината проект", каза Славов и не пропусна да благодари на координатора Кера Тодорова, която е поела голяма част от ангажиментите по дейностите.

Припомняме, че Валери Славов пое проекта през 2011 година като шеф на Хуманитарната дирекция в Община Димитровград, но по-късно напусна поста.

Специално издадено учебно помагало ще вземат всички 12 учебни заведения- партньори в разработката. Преподавателите, занимавали се с децата в продължение на две години, получават удостоверения.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Ръководителят на проекта Валери Славов отчете дейностите за период от две години
Изява днес имаше и групата за театрално изкуство към ОУ "П.Яворов"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини