От х:

Днес в x:

Можем да изпращаме сигнали на регистриран за целта имейл

На имейл signali_jalbi_predlogenia@abv.bg да може да се получават сигнали, жалби и предложения решиха съветници на проведеното последно заседание на едноименната комисия. По признание на председателя ѝ Делян Караславов идеята е дошла от форума на parvomai.net. Той я е приел като разумна, а с него са се съгласили и колегите му. Всеки гражданин трябва да знае, че ще бъдат уважавани, разглеждани и анализирани жалби само от граждани и юридически лица, които са подписани с трите имена, адрес и телефон за обратна връзка. Анонимни сигнали няма да бъдат разглеждани. Достъп до кутията ще има всеки един от членовете на комисията, за да може да разглежда своевременно постъпилите сигнали.

Освен това, заседаващите под ръководството на Караславов, препоръчват Общински съвет да направи собствен сайт за новини, касаещи дейността му и на  който да се оповестяват решенията на комисиите.

По предложение на д-р Добрин Кръстев заседанията на допълнителната комисия ще се провеждат вече през първата половина на месеца, когато нямат активен ангажимент към дейността на Общински съвет.

На заседанието си е разгледана жалбата на Димчо Велев и 19 негови съседи, които се оплакват от занижената хигиена при отглеждането на селскостопански животни в близост до домовете им и неспазването на санитарните норми. Ст. Експертът в ОбА Румяна Янева е обяснила, че по този сигнал са извършвани проверки и са правени предписания. Съветниците са препоръчали засилен контрол за спазване на предписанията. Ако е нужно да се правят нови, а ако не се изпълняват да се уведоми Регионалната служба на Агенцията по безопасност на храните.

 Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини