От х:

Днес в x:

Ще ни глобяват, че не ги искаме!

Избиратели, които не са отишли да гласуват, да се глобяват с 200 лева?!... Може, аз съм съгласен.

Обаче при едно условие!

Условието е да има бюлетина или там графа в интегралната такава, която да гласи: „Против всички!“...
Какво следва нататък.

Следва, че гласуваме, правим, струваме, накрая броим - и ако бюлетината „Против всички!“ е събрала най-много гласове, изборите се анулират. Така е справедливо. Щом като хората са гласували против всички, значи въпросните „всички“ нямат право да се изтипосват по плакатите и да ни занимават с обещанията си, за които и бездруго знаем, че нямат намерение да изпълняват.
Президентът свири край на мача и издава указ за насрочване на следващи избори.
Само че!...

На следващите избори да нямат право да се вписват в листите хората от предходните избори! От първия до последния поред! Все пак именно заради тия имена хората са гласували „Против всички!“, нали така?!

На следващите избори (проведени пак под страх от глоба и прочие) отново трябва да има бюлетина „Против всички“... Ако и този път с нея са гласували най-много хора, изборите отново се анулират, президентът отново издава указ...

Само че този път нито една от партиите и коалициите, спечелили по-малко гласове, да нямат право да се регистрират за избори. Така де! Един път не им минал номерът, втори път не им е минал - за трети път вече няма време, защото времето си лети и ние ставаме все по-бедни и по-бедни. А ставаме по-бедни именно защото сме ходили да гласуваме за тия от плакатите и от листите.

Нататък - все така! Насрочват се избори, обявява се глобата за който не е гласувал, печата се бюлетина „Против всички!“, гласуваме, броим и ако точно тази бюлетина отново има събрани най-много гласове, то партии, коалиции, движения и сборове - аут!
Така, докато някой все пак изпревари по брой гласове бюлетината „Против всички!“.
Все някога това трябва да стане.

И когато стане, няма да имаме депутати, които се готвят да се пенсионират като такива само защото по някакви загадъчни причини са абонирани до живот за първите места в листите.
Ето тогава ще ходя да гласувам, пък ако ще да е под страх от глоба.
Ще каже някой, а откъде пари за избори след избори?...

Ами вижте - нито един изборен маратон не би ни струвал толкова, колкото ни струва издръжката на тия, дето ги избираме сега без алтернативата на „Против всички“.
И които сега искат да ни глобяват, задето не ги искаме...

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини