От х:

Днес в x:

Автопаякът "лови" коли на проблемна улица в Димитровград

Паякът в действие на ул."Климент Охридски"

Неправилно паркирани коли по димитровградската улица "Кл.Охридски" "лови" днес автопаякът в Димитровград.

Според шефа на Общинското предприятие, което стопанисва съоръжението - Красимир Янчев, това е едно от проблемните места в града, където нарушенията са най-чести.

Причината е в намиращия се на съседната улица "Елин Пелин" Зеленчуков пазар, посещаван целодневно от много димитровградчани.

Обикновено хората спират за малко, за да пазаруват, но това създава задръствания по улицата, коментира Янчев. Той напомни, че тук се намира и димитровградската ПМГ "Ив.Вазов", където има и поток от ученици.

Шефът на предприятието припомни, че има указателна табела, в която се посочва, че спрените неправилно коли ще бъдат вдигнати с паяк през деня. Забраната важи до 16:00 часа, като след това отпада, за да ползат в края на деня хората Зеленчувото тържище.

За спазване на правилата за движение и знаците призоваха още от Общинското предприятие "Организация и контрол на движението, паркинги и охрана" - ОКДПО. Автопаякът работи вече една година, припомня Dimitrovgrad.bgvesti.net. В предприятието, обаче нямат готова статистика за санционираните коли и шофьори през последните 12 месеца. 30 лв. е санкцията за вдигнат автомобил + още 5 лв. такса за паркинга, където се откарва колата за съхранение. Ако шофьорът се появи, докато му слагат скобата - глобата е 15 лв.

Съоръжението за вдигане на неправилно паркирани коли в града спря работа заради липса на разрешително през 2011 година. От ноември 2012 отново бе пуснато в действие по димитровградските улици.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Неправилно паркираните коли по ул."Кл.Охридски" са много
Допълнителни задръствания по улицата също са ежедневие
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини