От х:

Днес в x:

Българска ромка се опита да открадне бебе в Рим

25-годишна българска гражданка от ромски произход се е опитала да открадне 8-месечно бебе в римското метро, издърпвайки го от ръцете на майката, съобщиха италианските медии.

Майката с 8-месечно момченце слязла от метрото в периферията на Рим с намерението да се прехвърли на междуградски автобус, за да се прибере в дома си на 45 километра западно от италианската столица, предаде БТА.

Преди това обаче решила да смени дрешките на бебето и го сложила на пейка в метрото. Тогава 25-годишната ромка грабнала момченцето изпод ръцете на майката и побегнала към изхода на станцията.

Свидетели на сцената станали две 16-годишни момичета от близкия квартал "Сан Базилио", които откликнали на виковете за помощ на майката. Те успели да застигнат похитителката и да й отнемат бебето. Междувременно се намесила въоръжената охрана на метрото, която задържала ромката и я предали на пристигналия патрул на карабинерите. В момента 25-годишната жена е в затвора "Ребибия".

Майката е изпаднала в шоково състояние и се наложила намесата на екип за спешна медицинска помощ. Според показанията на персонала на метрото българската гражданка била забелязана още рано сутринта да безпокои друга майка с бебешка количка, заради което била изведена от станцията, но тя продължила да се навърта наоколо.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини