От х:

Днес в x:

72-ма заловени на българо-турската граница за денонощието

72 лица, от които 18 са сирийски граждани, са установени на българо-турската граница за последното денонощие, съобщава МВР.

Основен  проблем в работата на РДГП – Елхово е невъзможността за своевременно настаняване на лица с изтекли заповеди за задържане в транзитните центрове на Държавна агенция по бежанците.

Командировани са служители за усилване охраната на държавната граница, за охрана и съпровождане на задържаните лица и за обработка на документите.

Продължава оглеждането и търсенето на подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване.

Със съдействието на Българския Червен кръст е активиран кратък номер 1466 на трите мобилни оператори, като с един sms всеки може да дари 1 лев. Дарение може да се направи и онлайн на сайта на БЧК. Събраните средства се насочват за оказване на помощ на бежанците – осигуряване, на храна, откриване на хранителни пунктове и др. Екипи от медицински специалисти извършват медицинското обслужване в пунктовете за първичен прием на бежанци.

Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Европейската служба за подкрепа в областта на убежището оказва експертна и организационна помощ на България по процедурите и управлението на местата за прием на търсещите закрила.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини