От х:

Днес в x:

Фирма в Суринам продава български паспорти за $5900

Регистрираната в Суринам компания предлага на сайта си българско гражданство и паспорт с достъп до целия Европейски съюз. Цената на услугата е 5900 щатски долара. Плаща се по банков път, а доставката е в рамките на 90 дни.

Офертата е на консултантската агенция „Фильо и Карвальо“, чието седалище е в централната улица „Гомперсраат“ в столицата Парамарибо,  пише в свое разследване "Труд".

За сравнение чужденци от български произход чакат средно около година за същото.

„Фильо и Карвальо“ предлага уреждане на българско гражданство и паспорт само за 90 дни.

„Чрез нашите контакти в София може да уредим постоянно пребиваване до 30 дни за 5900 долара, а до 90 дни – пълноправно гражданство и паспорт. Членове на семейството (съпруга и деца под 25 г.) плащат само по 500 долара, ако техните документи се обработват заедно с главата на семейството“ - гласи офертата на компанията, до която е пусната снимката на Рилския манастир.

„Помогнали сме на стотици клиенти в последните 9 години“, добавят от консултантската агенция.

Сайтът е www.diplomaticsecondpassport.com.

Репортер на медията се свързва с консултантската агенция, представа се за руски гражданин, който няма български корени, не живее в България и няма никаква собственост в страната - най-трудната ситуация, при която теоретично получаването на българско гражданство по законодателната процедура би било невъзможно.

За по-малко от час следва отговор. Офертата, изпратена по имейл, регистриран обаче в Република Южна Африка, потвърждава цената от 5900 долара, като в нея е изтъкнато, че това е най-евтината възможност човек да стане гражданин на Европейския съюз.

В писмото, подписано от съдружника Роберто Карвальо, се указва и схемата за плащане - 1900 долара капаро, предпочитано по банков път, чрез „Уестърн юнион“, по изключение с кредитни карти, а има 20% намаление, ако се плати с електронната валута биткоин.

Чак след като гражданството бъде уредено и паспортите пристигнат по пощата, клиентът трябва да плати до три дни остатъка от 4000 долара.

Роберто Карвальо предлага 50% отстъпка за съпругата и никакви такси за децата, ако документите им се разглеждат по едно и също време.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини