От х:

Днес в x:

Юбилейният сборник на гимназистите вече е факт

Антонина Бонева и Красимира Хубинова

Заради грешка в отпечатването, юбилейният сборник на учениците от СОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ излезе със закъснение и ще бъде представен малко по – късно, в рамките на Златаровските дни през февруари. „Словото - това сме ние“ е част от традицията, започната през 2005г. с „Пространства“ и продължена с „Предвестници“, „В моя свят“ и „Светът през моите очи“.

 Текстовете са писани в часовете по български език и литература и по философските дисциплини, като домашни работи или за различни конкурси. Поради това, че настоящият сборник е юбилеен, в него са включени и вече публикувани съчинения. Без да има претенциите, че всички текстове са равностойни, „Словото-това сме ние“ показва както разнообразните интереси и вълнения на учениците, така и тяхното пристрастие към себеизразяване чрез словото.

 В по-голямата си част илюстрациите са рисунки на възпитаници на СОУ. За оформянето на корицата е използвана снимка на първия гимназиален клас от 1913г.

 Цялостното оформяне и редакция са направени от дългогодишните учители по български език и литература Красимира Хубинова и Антонина Бонева.

 Книгата е издадена с финансовата помощ на г-н Емануил Манолов, възпитаник на училището.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини