От х:

Днес в x:

120 студенти окупираха и Факултета по журналистика и масова комуникация

Представители на активистката група “Ранобудните студенти” окупираха Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК), съобщи студентското радио „Реакция”. По последни данни зала 13 в учебното заведение е окупирана от 120 души. Вчера протестиращите студенти превзеха 272 зала на Ректората на Софийския университет.  Днес те разшириха акцията си във ФЖМК. Акцията започна около 11:30 тази сутрин.

Представителите на протестното движение Борис Рангелов и Спас Крайнин прочетоха декларацията, която вчера бе разпространена от медиите. В нея те искат морална отговорност от преподавателите, особено от  проф. Димитър То­кушев, който подкрепи връщането на Делян Пеевски като депутат в Народното събрание. Студентите питат кой го предложи за председател на ДАНС и призовават министър-председателя Орешарски да даде отговора. Настояват Пеевски да подаде оставка като народен представител.

Събитията в зала 13 се развиват бързо. Засега окупаторите са около 120 студента от факултета. Очакват се всеки момент да дойдат топжурналисти като гости, които да дискутират със студентите случващото се. Окупацията вече е в обективите на няколко големи български печатни и телевизионни медии.

“Това е естествена реакция и право на студентите да изразят своето отношение. Моето лично мнение се припокрива с тяхното по дадения въпрос”, заяви зам.-декънът по стопанската дейност на ФЖМК Чавдар Христов. Според него, че в тази формата на протеста трябва да се намери банаса между исканията на студентите-активисти и възможно най-безпрепятсвеното протичане на учебния процес.

“Загубата на една зала за нашия факултет е огромна от гледна точка на учебния процес”, заяви още Христов. по думите му колегите заплащат висшето си образование и имат правото на лекции, а залите и без окупацията не достигат.

 
 
Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини