От х:

Днес в x:

Братята Хабил хранят бежанците в Пъстрогор със 700-килограмово теле

700-килограмово теле, купено от пазара в кърджалийското село Черноочене, бе заклано днес на пазара в Хасково. Животното е дарение от група бизнесмени по инициатива на братята Хабил и Хакиф Хабил, за да нахранят с месото му бежанците в лагера в Пъстрогор. Утре месото ще ври в казани, а по обед ще поеме към чужденците в лагера.

По сметките на братята ще стигне за 700-800 порции. Предвидливите дарители са купили и пластмасови съдове, в които ще поднесат порциите телешко с ориз на бежанците.

Днес доброволчески екипи на БЧК занесоха в центровете в Харманли, Любимец и край село Пъстрогор най-необходимото за бебетата на чужденците. Памперси, адаптирано мляко, прах за пране и дрешки за малчовците получиха по 10 семейства във всеки един от бежанските лагери.

Продължава на дневен ред обаче да стои проблема с настаняването на бегълците. Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и в специализираните домове на МВР е 3740 места. Той е надхвърлен с 207. През последното денонощие нелегално у нас са влезли и са задържани на зелената граница между България и Турция общо 89 души. От тях 40 са сирийски граждани.

Междувременно стана ясно, че МВР започва да строи 30-километрова телена ограда на границата край Елхово за ограничаване на постъпите към страната ни.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бб
    бб
    10 -3
    09:40, 17 окт 2013
    Страшна новина.И сега какво да им се кланяме ли?
    Големи спонсори.Окрадаха държавата и
    сега даряват 2000 лв. Измет долна ....
    Явно в Хасково това е новината.А, че толкова
    пенсионери едва свързват двата края на никои
    не му дреме....
Последни новини