От х:

Днес в x:

Срути се част от покрива на "заложническия" мол в Найроби

Част от покрива на търговския център "Уестгейт" в Найроби, където три дни се бяха барикадирали радикални ислямисти, се срути след голям пожар, предаде БГНЕС.

Източник на кенийските сили за сигурност и пожарникар заявиха, че става дума за част от паркинга на покрива на търговския център, който рухнал заради пламналия вчера пожар. Паркингът служел за покрив на задната част на "Уестгейт" и по-конкретно на първия етаж на голям супермаркет.

Пожарът започна вчера след силните експлозии при сблъсъците между барикадиралите се атентатори в супермаркета и кенийските специални сили. Член на специалните сили, който участвал в сраженията, разказа за игра на криеница между терористите и кенийските сили. Той допълни, че в крайна сметка специалните сили решили да използват големокалибрени оръжия и това вероятно е станало причина за пожара.

Радикалните ислямисти от сомалийската групировка „Ал Шабаб”, която се свързва с „Ал Кайда”, атакуваха "Уестгейт" в събота. При нападението загинаха най-малко 65 души, включително трима кенийски войници, ранени при сраженията, които днес починаха от раните си. Броят на жертвите обаче може да нарасне, тъй като около 60 души все още са в неизвестност. Бунтовниците от "Ал Шабаб" заявиха, че търговският център е осеян с трупове.

 
Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини