От х:

Днес в x:

Ани Лозева ще се подготвя за лидер в образованието

За лидер в образованието ще се подготвя учителка от Първомай. Ани Лозева – преподавател по английски език в СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ спечели стипендия и между 6 и 27 октомври ще участва в обучение за нови подходи, интерактивни методи и употреба на новите технологии в образованието в един от водещите американски образователни центрове – Колумбийския университет. Възможността ѝ е предоставена от Фондация „ Америка за България“, по програма „Млади лидери в образованието“.

 Това е програма, която върви втора година. През миналата са подготвяни 10 учители, тази година са одобрени 14. За възможностите, които се предлагат, Лозева прочела в интернет и се явила на конкурса заедно с още стотина учители от цяла България. Кандидатите са подбирани в 3 кръга – писане на две есета, интервю и полагане на  TOEFEL.  Амбицията на фондацията е следващата година да бъдат обучавани 20 учители.

Ползването на нестандартни методи в образованието не е новост за Ани Лозева – интерактивна дъска, неформални програми, различни подходи правят часовете ѝ различни. Сега тя ще има възможност да общува с преподаватели от много страни по света, да наблюдава процеса в САЩ, ще се запознае с все по- бързо развиващите се технологии. 

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини