От х:

Днес в x:

Създадена е организация за раздаване на декодери на социално слабите

Клиентите на кабелни оператори, какъвто е ЕСКОМ, не се нуждаят от декодери. Цифровизацията на телевизията се отнася единствено за приемници, които ползват ефирни програми. Устройства са необходими за телевизори от по- старо поколение. 

Дирекция „Социално подпомагане“ вече раздава ваучери за декодери на социално слаби в Първомай и общината. Право да ги получат имат всички, които през миналата година са ползвали енергийни помощи или семейства с ниски доходи и трайно безработни, което се доказва с подписи в Бюро по труда. Социално слабите могат да получат ваучерите си на стойност 60 лв в сградата на Български пощи. Самите декодери се предлагат в магазините на верига „Зора“. Създадена е организация за получаването на устройства от социално слабите: през следващата седмица представители на веригата ще изготвят график по който ще бъдат в община Първомай и ще ги раздадат. Целта им е да улеснят клиентите си и да им спестят   пътуване до Пловдив. Графикът ще бъде публикуван и в parvomai.net

Не всички социално слаби се нуждаят от ваучерите, тъй като много от тях ползват кабелна телевизия или имат съвременни тв приемници.

Преобразуватели на аналогов в цифров сигнал свободно се продават в почти всички магазини на битова техника.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини