От х:

Днес в x:

38 градуса в Северна и Югозападна България

Жълт код е обявен за днешния ден, 28 юли – първият ден от астрономическите горещници в пет области на Северна и Югозападна България заради опасно високи температури, съобщиха от НИМХ пред БГНЕС.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска и Благоевградска. В тези области ще бъде горещо с максимални температури около 36-38 градуса по Целзий. В останалата част на страната обявеният код е зелен. През деня времето над страната ще е слънчево, след обяд и горещо. Дневните температури ще се повишат с още 1-2 градуса и максималните ще бъдат между 33 и 38 градуса, в София около 32 градуса. НИМХ предупреждава, че времето е потенциално опасно.

По Черноморието ще бъде слънчево и с температури до около 30 градуса. Ще духа слаб към умерен вятър. Температурата на морската вода е около 25 градуса. Вълнението на морето ще бъде предимно 1 бал. В планините времето ще е подходящо за туризъм. Ще бъде предимно слънчево. Само по най-високите и открити части ще духа до умерен северен вятър.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини