От х:

Днес в x:

Писанчев е председател на ДАНС, първи изяви

Народното събрание избра Владимир Писанчев за председател на ДАНС, предаде “Фокус”. Гласуваха 115 народни представители, „за” – 104, „против” – 1 и „въздържали се” – 14. Владимир Писанчев положи клетва като председател на ДАНС.

Хората имат право на протест и да изразяват своето мнение по този начин. Това каза пред журналисти новият председател на ДАНС Владимир Писанчев, предаде „Фокус”. Не бива да се допуска това да излиза извън границите на закона и да се стига до сблъсъци, обясни той и допълни, че не мисли, че неговата кандидатура има нещо общо с гнева на хората.

За протестите новият председател на ДАНС каза: „Хората навън протестират срещу нещо съвсем друго и нямат нищо общо с моята кандидатура".

Той каза още, че ДАНС е служба, която работи за всички хора в България и ще работят за това.

На въпрос дали чувства подкрепата на премиера, Писанчев отговори: „Разбира се, че усещам подкрепата, ДАНС не може да съществува, без подкрепата на институциите, не може да си гледа работата нормално, ако не бъде подкрепена”, обясни той.

За атентата в Сарафово, Писанчев каза: „Направихме всичко възможно, за да предотвратим тази заплаха, но трябва да се работи още. Тази работа е обща, на всички институции. За момента няма нови заплахи за сигурността”, посочи той.

За делото „Галерия” той каза още, че като председател на ДАНС, не би дал такава посока на това дело, в която са го накарали да тръгне. „Документите са публикувани. Ясно е кой е подписал СРС-тата, Ясно е какво има в това дело. То е мит до голяма степен, и е ясно вече, че не сме слушали сто политици и сто журналисти, както се твърдеше. Това дело е нецелесъобразно. Нецелесъобразно от гледна точка на това, че не трябваше да се слушат по този начин и тези хора”, каза още Писанчев.

Всички хора и служители, свързани с изтичане на информация по „Галерия”, вече не са в службите, каза Владимир Писанчев. По отношение на делото „Галерия”, Писанчев, каза още: „Като директор в ДАНС, през 2008 година, аз изпълних разпореждане да открия делото за „Галерия”. Сега, като председател на ДАНС, аз никога няма да дам такова разпореждане за откриване на такова дело”.

"Намирам нещо нередно в целесъобразността от такова дело. Когато бях директор, изпълних разпореждане на тогавашния директор; делото беше отворено, във връзка с изтичане на класифицирана информация”, обясни Писанчев.

На въпрос дали се чувства наследник на Делян Пеевски, Писанчев обясни, че не се чувства като такъв, тъй като Пеевски е бил председател само няколко часа.


 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини