От х:

Днес в x:

Методиевци с национални успехи в туристически събор

Неуморните и вечно търсещи нови открития и приключения туристи от природоизследователския отряд „ Малката Ахрида” от най-голямото в областта Основно училище ”Св.Св.Кирил и Методий” гр.Кърджали са национални победители.

Под патронажа на кмета на Община Кърджали се проведе Шестия Национален ученически туристически събор „Да приобщим децата към туризма – Кърджали 2013″ във военно – полевия лагер в с. Широко поле.

 Във възрастовата група IV – VII клас взеха участие 10 отбора и  VIII – XII клас – 5 отбора от цялата страна.

Първият поход е до крепостта „Моняк”. Вълнуващо е докосването  до миналото, а изгледът е изумителен : язовир Студен кладенец, железопътната линия, въженият мост до с. Лисиците, дори Кърджали се вижда в далечината.

Часовете по модул „ Туризъм” и СИП „География и икономика”, финансирани от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, са предпочитани. Неуморната работа и постоянство на младите изследователи  и природолюбители, ръководени от своите учители се увенча с многобройни успехи и награди.

Вечерта отрядът „Малката Ахрида” прие новите си приятели от Варна, Етрополе , Димитровград и Кърджали в своя лагер под звездите. Гостоприемните домакини представиха презентацията „Водата – извор на живот”, която спечели първо място на Националното състезание за мултимедийни презентации в Бургас, и забавляваха своите връстници с песни и интересни викторини.

Вторият ден е най- напрегнат, но и най- вълнуващ. Рано сутринта е стартът на щафетата. Нашите участници: Халим Реджеб, Теодор Колев, Моника Палова, Марин Нинов и Маргарита Николова са най- бързите и печелят златните медали. В състезанието по дърпането на въже възпитаниците на най- голямото ОУ”Св.Св. Кирил и Методий” се представиха достойно. В следващата дисциплина със завидна сръчност и бързина Михаил Сенков, Гюрсел Мюмюн, Александра Кънева и Маргарита Николова демонстрираха как се построява палатка и печелят златото. В дартса ни представиха Михаил Сенков, Елена Тодорова, Гюрсел Мюмюн и отново са на първо място.

След кратка почивка следва поредното  състезание – „Оказване на първа помощ в планината”.Маргарита Николова, Деница Ириджарова и Моника Палова показват сръчност и познания и са на второ място.

 Следващият ден е посветен на екскурзия из град Кърджали и поход до пещерата „Утробата”. Преходът е дълъг и изморителен, но дори най-малките туристи са бодри докрай.

Прощалната вечер ще остане незабравима. Естествено, връчването на наградите – ние сме комплексни първенци!Достойно първо място! Участниците са щастливи! 

Ръководителите - Любомир Драгнев , Маргарита Русева  и малките природолюбителите от „Малката Ахрида” изказаха своите благодарности на кмета, ръководството на най-голямото в областта Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” и на родителите, които финансираха това чудесно изживяване.

Всички се връщат доволни,  здрави и пълни с нови преживявания и впечатления.

-           Ехо-о-о! - звучи в училищния двор вместо довиждане!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини